(4-1)
Eds FF

Idag var det åka av

Med ett kanongäng på pappret i torsdags så droppade det av den ena efter den andra av olika anledningar. På speldagens morgon var vi bara tio men det löste sig till slut och vi kunde ställa upp med fjorton som sig bör. Tack alla er som bokade om er söndag och ställde upp på kort varsel så vi åter igen fick ett kanongäng.
Matchen började riktigt bra, redan i första minuten var Jenny nära att ge oss ledningen. Men det skulle inte ta så lång tid innan bollen var i mål ändå. Jenny får en boll på kanten rundar sin försvarare och spelar perfekt fram till Gurra som kommer precis som hon skall och gör 1-0. Efter chockstarten så kommer gästerna in i matchen, har några bra lägen med bl.a. en ribbträff. Men vi är inte dåliga vi heller och skapar många nästan lägen. I tjugonde minuten får vi en hörna som vår hörnspecialist Lisa tar hand om. Denna gång blev det en inåtskruv som hörna som vår skyttedrottning givetvis är framme på och styr in.

Efter 2-0 börjar Ed hitta vägar i vårt försvarsspel som inte ser så hälsosamt ut. Reduceringen hängde i luften och till slut kom den, ett friläge som Ika inte kunde göra nåt åt. Vi möblerade om ganska omgående efter målet och det blev en lyckosam justering. Ella stängde sin kant totalt och Annelie med sin rutin satte stopp på deras spelvändningar. Sen blev ju saken inte sämre när Ollan hängde in 3-1 efter ett eget genom brott. Gurra ville inte va sämre när hon tog vara på en passning från Annelie och stänkte in 4-1.

Andra halvlek dödade vi matchen ganska så snart när Gurra hatrickade in 5-1 på en framspelning av Lisa. Men det saknades inte chanser ändå. Sissi var sånär att nicka in bollen på en hörna från Lisa. Jenny B hade ett fint läge efter ett mönsteranfall, tyvärr snek den stolpens utsida. Gurra var ett par oklippta naglar att öka på ledningen när deras målis räddade ett friläge.

Detta var vår klart bästa match i år och det känns otroligt skönt att kamma hem en seger efter de övriga två kanonmatcherna vi gjort efter uppehållet, som tyvärr inte resulterat i seger.

Ett extra plus till Ella som fullständigt pulvriserade deras högerkant när hon kom in i stället för Therese. Therese som för övrigt gör en kanonmatch hon med, andra halvleken var exemplariskt.

Våra A-trupps tjejer var som sig bör bäst, de är som ett gäng galopperande hästar. Kan inte vara roligt att möta de, när de dessutom har förstärkning av Jenny med. Skulle inte vilja vara försvarare mot dessa damer.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut

1 min. Jenny B, friläge, målvakten räddar
1 min. HÖRNA vänster

4 min. !!! MÅL 1-0, Gurra närskott vänstra delen av målet
Jenny B

6 min. Ed, avslut utanför, höger om målet
9 min. Elin P, avslut utanför, höger om målet
13 min. Ed, avslut i ribban
13 min. Ed, farligt avslut strax utanför högra stolpen
16 min. Ed, farligt avslut strax utanför högra stolpen
19 min. HÖRNA vänster

20 min. !!! MÅL 2-0, Jenny B skjuter in bollen vänstra delen av målet
Lisa H

20 min. Ed, farligt avslut strax utanför högra stolpen
23 min. HÖRNA höger
24 min. Ed, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar
25 min. HÖRNA vänster
26 min. Ed, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

27 min. !!! MÅL 2-1, Ed friläge, tidigt skott strax under ribban

28 min. Gurra, farligt avslut strax utanför högra stolpen
33 min. BYTE Annelie A in - Wilma J ut
33 min. BYTE Ella O in - Therese C ut
34 min. BYTE Jennie S in - Jenny B ut

34 min. !!! MÅL 3-1, Olivia E långskott strax under ribban

35 min. !!! MÅL 4-1, Gurra skjuter in bollen högra delen av målet
Annelie A

36 min. BYTE Jenny B in - Gurra ut
39 min. Jennie S, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
43 min. Elin P, farligt avslut strax utanför högra stolpen

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. BYTE Gurra in - Jenny S ut
45 min. BYTE Wilma J in - Sara L ut

48 min. !!! MÅL 5-1, Gurra slår in en retur högra delen av målet
Lisa H

48 min. Ed, avslut utanför, höger om målet
51 min. Olivia E, farligt avslut som blockas av en spelare
52 min. Lisa H, avslut, över målet
52 min. HÖRNA vänster
56 min. HÖRNA höger
57 min. Cecilia E, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
61 min. Elin P, avslut utanför, vänster om målet
61 min. BYTE Therese C in - Lisa H ut
64 min. Ed, avslut utanför, vänster om målet
67 min. Jenny B, farligt avslut strax utanför högra stolpen
67 min. BYTE Sara L in - Annelie A ut
69 min. HÖRNA vänster
71 min. Ed, avslut utanför, höger om målet
74 min. BYTE Jennie S in - Jenny B ut
75 min. Jennie S, avslut på mål, inga problem för målvakten
76 min. HÖRNA vänster
76 min. Ed, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
77 min. Gurra, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
78 min. Ed, avslut utanför, höger om målet
78 min. HÖRNA höger
78 min. Gurra, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
80 min. BYTE Annelie A in - Wilma J ut
82 min. HÖRNA höger
83 min. HÖRNA vänster
90 min. Ed, avslut utanför, vänster om målet

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)