(4-1)
Orust FC

Vi vägde för lätt

Det var ingen lätt premiär för vårt nya unga div.3 lag. Åsebro/Brålanda degraderade ju sig själva inför säsongen genom att dra sig ur med sitt div.2 lag, så att detta skulle bli en svår match viste vi på förhand.
Det blev inte precis lättare när vi i motvinden släpper till två snabba mål i baken. Men när choken lagt sig börjar vi kom in lite i matchen. Efter ett härligt passningsspel i ett långt anfall får Therese bollen till slut. Hon drar till på direkten, skottet går över målvakten och in strax under ribban till 1-2.
De kunde öka på ledningen tio minuter från halvtidsvilan på en kontring. Strax innan domaren blåste för vila han de göra 1-4 med.

Vi hade inte det flytet man måste ha mot ett sådant här bra lag idag. För när det var dags för andra halvlek och medvind började vinden avta. Trots underläget var moralen hög och vi spelade riktigt bra stundtals. Vi hade några bra lägen att reducera men det ville sig inte. Istället kunde de öka på ledningen till 1-5. Sen kom två snabba i 87 och 89 minuten.

Man märkte tydligt att vi vägde alldeles för lätt i denna matchen. Det var inte många närkamper vi kom ut med bollen, där har vi en del att jobba på. Sen kan väl jag tycka att det är lite synda att domarna inte kan snacka ihop sig mellan Dalsland och Bohuslän. Nivå de har på närkamperna skiljer sig mils vis. Här hemma blåser de frispark på vinddraget och i Dalsland får man puckla på varandra rejält innan pipan ljuder. Inte lätt för våra unga tjejer när de är vana att knappt får vara när varandra innan det blåses.
Sen får vi inte släppa till så många frilägen som vi gör idag. Fyra av de gör de mål på, några av de kommer till att vi inte har tyngden i närkampsspelet.

Elin var som väntat vår bäste spelare i matchen. Några andra som imponerade på mig var Liza och Frida.

3 min. !!! MÅL 0-1, ÅB långskott strax under ribban

3 min. HÖRNA höger
5 min. HÖRNA vänster

7 min. !!! MÅL 0-2, ÅB långskott högra delen av målet

13 min. ÅB, avslut på mål, inga problem för målvakten
14 min. ÅB, avslut på mål, inga problem för målvakten

17 min. !!! MÅL 1-2, Therese C långskott strax under ribban

18 min. ÅB, avslut utanför, vänster om målet
24 min. ÅB, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
25 min. ÅB, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar

34 min. !!! MÅL 1-3, ÅB friläge, tidigt skott vänstra delen av målet

37 min. Wilma J, avslut, över målet
38 min. ÅB, avslut på mål, inga problem för målvakten
39 min. HÖRNA vänster
41 min. Jenny B, avslut på mål, inga problem för målvakten

42 min. !!! MÅL 1-4, ÅB lobbar bollen strax under ribban

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. Jenny B, avslut utanför, höger om målet
51 min. HÖRNA höger
56 min. HÖRNA vänster
60 min. ÅB, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
64 min. ÅB, friläge, målvakten räddar
65 min. ÅB, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

66 min. !!! MÅL 1-5, ÅB friläge, tidigt skott mitt i målet

67 min. HÖRNA höger
74 min. Frida B, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
79 min. Elin P, avslut utanför, vänster om målet
79 min. Frida B, avslut utanför, vänster om målet
84 min. HÖRNA höger
85 min. ÅB, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
87 min. Elin P, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
87 min. Wilma J, avslut på mål, inga problem för målvakten

87 min. !!! MÅL 1-6, ÅB friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen

89 min. !!! MÅL 1-7, ÅB friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)