Orust FC - Trollhättans FK  1-3 (1-2)

En solig dag på Ängö Schakt Arena

Tyvärr var inte spelet lika bländande som solen denna dag. Det få målchanserna som skapades kom från gästernas fötter. Trots det så var det ändå vi som tog ledningen genom Jennie Sandberg. Hon får en fin boll av Orran, rundar målvakten, spelar vägg med vänstra stolpen och rullar in bollen i mål.

Trollhättan ökade tempot efter målet. Men vi försvarade oss bra och rann det igenom nåt var MT där och nöp bollen. Fyra minuter kvar av halvleken kunde vi inte stå emot längre. En inte allt för smart passning in centralt resulterade i att en av våra gäster kunde stå och prickskjuta in kvitteringen. Surt så nära vilan.

Andra halvlek började tyvärr lika illa som den första sluta. Ett perfekt inlägg och en skarvnick över MT så var det 1-2. Tyvärr kom nicken från ett av våra huvud, men snyggt var det. En kvart in i matchen får vi en straff efter att Jennie, en av dagens bästa spelare blev kapad. Straffen tar Telin hand om, med kraft och precision träffar hon kryssribban så det blev ingen kvittering. Härligt nu har hon gjort sin straffmiss för i år. Nu kommer alla att sitta i serien istället.

Samtidigt kommer Alva Svensson in i mål för oss och gör A-lags debut. Får säga att hon gör en helt okej debut med plus i kanten. Målet hon släppte in i slutet av var inte mycket att göra åt för henne. Först gör hon en reflexräddning på ett avslut från nära håll, sen slår de in returen. Andra matchen på raken våra försvarare tillåter att en retur går i mål, obra.

Om man sammanfattar det hela så var vi med i matchen fram till vårt ledningsmål. Sedan tog de över mer och mer med sitt kvicka och rörliga spel. Sista tjugo var vi knappt över på deras planhalva. Men samtidigt släppte vi inte till några större farligheter.

Detta var tredje div.1 laget vi mött under försäsongen. Vi har stått emot stundtals fantastiskt men vi får våra svackor. Och det är ju inte så konstigt nu när vi spelar ihop ett nytt lag.

2 min. HÖRNA höger
3 min. HÖRNA höger
10 min. Trollhättan, avslut, över målet
26 min. Trollhättan, avslut, över målet
28 min. Trollhättan, friläge, målvakten räddar

35 min. !!! MÅL 1-0, Jennie S friläger, rundar målvakten skjuter bollen strax innanför vänstra stolpen
Matilda O

37 min. Trollhättan, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
37 min. HÖRNA höger
38 min. Trollhättan, avslut på mål, inga problem för målvakten
39 min. Trollhättan, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
40 min. HÖRNA vänster

41 min. !!! MÅL 1-1, Trollhättan långskott strax innanför vänstra stolpen

41 min. HÖRNA höger
42 min. HÖRNA höger
43 min. Jennie S, farligt avslut strax utanför högra stolpen

ANDRA HALVLEK, minut för minut

56 min. !!! MÅL 1-2, Trollhättan nick strax under ribban

57 min. HÖRNA höger
57 min. Julia Sk, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
60 min.
60 min. VARNING Trollhättan
62 min. Elin P, STRAFF som skjuts utanför
65 min. Trollhättan, avslut på mål, inga problem för målvakten
67 min.
73 min. Trollhättan, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar

73 min. !!! MÅL 1-3, Trollhättan slår in en retur strax innanför vänstra stolpen

74 min.
86 min. Trollhättan, avslut utanför, vänster om målet
89 min. Trollhättan, avslut utanför, vänster om målet

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)