Dam A div.3

Stenungsunds IF - Gilleby/Stala Orust FC   3-2 (2-0)

SIF:s effektivitet avgjorde

Halva serien spelad och så var det dags för ”höstens” första match borta mot Stenungsund på Nya SIF-gården.
Det var ställningskrig i början av matchen med få avslut men sen började de släppa. Vi började rulla upp och spelade riktigt bra fotboll, men avsluten av kvalité uteblev. I stället var det hemmalaget som med deras giftiga och effektiva anfallare snurrade upp vår backlinje och kunde göra 1-0.
Det tog inte lång stund efter målet innan vi hade repat oss och satte en bra press mot SIF målet. Det ena fina anfallet efter det andra avlöste varandra, men vi kom aldrig närmare än nära. Trots vår press var det nog SIF som hade den farligaste chansen på ett friläge som Marre räddade.
När fem minuter återstod av första halvleken får Skytteligaledaren Lisa Lindqvist tag i bollen och visar varför hon leder denna liga. I hundra knyck rycker hon ifrån vårt försvar, lurar ner Marre för att sedan runda henne och slå in bollen i öppet mål. Ett något knäckande sådant eftersom vi hade haft vår bästa period i matchen.

Andra halvlek kunde inte börjat bättre. Andrea slår en lång frispark in i straffområdet där en SIF:are tar den mad handen och straff tilldöms. Skogen som är säkerheten själv smeker in den precis där hon vill ha den, nämligen i mål. Detta tidiga mål gav oss hopp med tanke på vår fina första halvlek. Tyvärr kunde vi inte upprätta samma tryck som då, utan våra anfall slutade mestadels strax utanför deras straffområde.
Tjugo minuter kvar av matchen punkterar SIF densamma mer eller mindre. Då är det dags för tvåan i skytteligan Pernilla att träda fram. Åter igen åker Marre på ett friläge, men denna gången fick hon ge vika och 3-1 ett faktum.

Vi försökte möblera om lite grann i lagdelarna för att få till det med våra avslut. Detta genidrag skulle visa sig vara, totalt meningslöst. Visserligen fick till ett par giftiga avslut men spelet stagnerade istället. Men tillslut får vi in ett reduceringsmål av Johanna, framspelad av Julia. Men målet kom alldeles för sent, matchuret visade nämligen 90 minuter.

Vi gör en spelmässigt bra match mot serieledarna och är kanske t.o.m. det bättre laget på just det. Den stora skillnaden och den viktigaste var spelet framför mål där vi inte kommer i närheten av deras effektivitet. Men det är bara att jobba vidare på det så lossnar det nog snart.
Josse blir vald till vår bäste spelare, inte helt överraskande. Julia gör återigen en fantastisk match, och det börjar märkas att hennes kämparglöd börjar smitta av sig till de övriga.

0-0-1-1 Andrea

6 min. SIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
8 min. Hörna SIF från vänster
11 min. Viktoria, avslut på mål som målvakten lätt tar
12 min. Josse, farligt avslut strax utanför högra stolpen
14 min. SIF, farligt avslut strax över ribban
17 min. !!! MÅL 0-1, SIF närskott strax innanför vänstra stolpen
18 min. Viktoria, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
24 min. Josse, avslut på mål som målvakten lätt tar
26 min. Johanna A, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
28 min. BYTE Millan in - Sese ut
28 min. Linn, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
28 min. SIF, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
30 min. Hörna G-S Orust FC från höger
30 min. Stenhård, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
31 min. SIF, friläge, målvakten räddar
31 min. Hörna SIF från höger
31 min. BYTE Mia in - Johanna A ut
34 min. Andrea, avslut utanför, vänster om målet
35 min. Josse, farligt avslut strax över ribban
35 min. Josse, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
38 min. Linn, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
39 min. !!! MÅL 0-2, SIF friläger, rundar målvakten skjuter bollen mitt i målet
44 min. Hörna SIF från höger

45 min. BYTE Johanna A in - Mia ut
46 min. SIF, avslut utanför, vänster om målet
48 min. !!! MÅL 1-2, Skogen straff strax innanför högra stolpen
50 min. Linn, avslut utanför, vänster om målet
51 min. Hörna SIF från höger
52 min. SIF, farligt avslut strax över ribban
52 min. BYTE Carro in - Viktoria ut
54 min. Hörna G-S Orust FC från höger
55 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
55 min. Woody, farligt avslut strax utanför högra stolpen
57 min. Stenhård, avslut utanför, höger om målet
62 min. SIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
64 min. !!! MÅL 1-3, SIF friläge, tidigt skott högra delen av målet
68 min. BYTE Mia in - Millan ut
74 min. SIF, friläge, målvakten räddar
76 min. Linn, farligt avslut strax utanför högra stolpen
76 min. Linn, avslut på mål som målvakten lätt tar
81 min. Stenhård, farligt avslut strax utanför högra stolpen
81 min. Hörna SIF från vänster
82 min. SIF, farligt avslut som blockas av en spelare
82 min. Stenhård, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
85 min. Hörna SIF från vänster
86 min. SIF, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
88 min. SIF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
89 min. Hörna SIF från höger
90 min. SIF, avslut, över målet
90 min. !!! MÅL 2-3, Johanna A långskott strax under ribban. Assist: Julia