Dam A tr

Trollhättans FK - Gilleby/Stala Orust FC  2-1 (0-0)

Många glada besked trots förlust

Första matchen för året och det märktes, båda lagen hade otroligt svårt att få igång ett bra passningsspel. Men ju längre in i matchen vi kom började damerna bli varma i kläderna och vi fick se några fina kombinationer.

Malin ”Skogen” Skoglund hade vårt första avslut på 2010-talet. Med ett bra ryck på högerkanten skaffade hon sig ett bra läge, tyvärr var sista tillslaget lite långt så avslutet blev av sådär. Johanna A hade ett säkert mål i siktet om inte domaren hade varit lite feg. Situationen kom efter deras målvakt strulade med bollen och höll på att slå knut på sig själv. Johanna gick in helt just i en närkamp med henne, tog bollen efter hon ramlat och skall bara promenera i med den i öppet mål, då blåste domaren frispark.

Första halvlek var nog en av de målchans fattigaste halvlekar jag sett, fyra avslut på 45 min vittnar på två bra lag defensivt. TFK hade en riktigt bra backlinje som dessutom var oerhörd kvicka, varken Stenhård eller Johanna lyckades springa ifrån dem. Vår backlinje gick inte avför hacker heller med Andrea som härförare.

I andra kom vi igång betydligt bättre med fina spelvändningar och några giftiga avslut. Johanna A och Stenhård hade var sitt i början på halvleken. Spelet blev bara bättre och bättre från båda håll och med det skapades det några hörnor. I 64 minuten fick TFK just en sådan som slutade med att Marre fick göra en reflexräddning. Returen skickade vi upp i banan, tyvärr tog en Trollhättebo hand om den. Med en fin lyftning in mot mål, skarvnickade de in 1-0.
En stund efter målet var kvitteringen nära. Anna får till en underbar lopp som målisen fläkte sig bakåt på för att nå, med lite flyt i landningen lyckades hon till slut se till att bollen inte rullade över mållinjen.
I 77 minuten får TFK åter igen hörna, Marre går ut för att ta den men den går över henne. Bollen dimper ner i bortre delen av målgården där en TFK:are slår in 2-0.
Två minuter senare får vi också en hörna. Skogen tar hand om den, slår den perfekt till Stenhård som magar in bollen i krysset. Vi försökte trycka på för att få in en kvittering, men så blev inte fallet. I stället var hemmalaget nära att öka på sin ledning. Ett friläge i slutminuten borde resulterat i mål om inte Marre varit där och räddat bollen med ansiktet.

Trots förlusten fick vi en del positiva svar. Vårt senaste tillskott Viktoria Drottz fick visa vilken fantastisk spelare hon är, hon gör en kanonmatch även att hon inte kunde gå för fullt p.g.a. känning i låret. Skogen gör en fantastisk första halvlek, mattades lite i andra men var fortfarande en av planens bästa. Vi testade några ”nya” ytterbackar idag, Carro, Mia, Millan och Rasmusson. Den sist nämnde imponerade mest på vår ledar stab med dom andra hack i häl.

12 min. Skogen, avslut utanför, höger om målet
13 min. Hörna TFK från höger
14 min. TFK, avslut utanför, höger om målet
18 min. Hörna G-S Orust FC från höger
26 min. BYTE Anna O in - Sese ut
27 min. BYTE Johanna R in - Carro ut
27 min. Hörna G-S Orust FC från höger
34 min. Hörna TFK från vänster
35 min. TFK, avslut utanför, höger om målet
38 min. BYTE Sese in - Millan ut
42 min. Hörna TFK från höger
43 min. TFK, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
45 min. BYTE Carro in - Mia ut
51 min. Hörna TFK från vänster
52 min. Stenhård, farligt avslut strax utanför vänstar stolpen
58 min. Johanna A, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
58 min. BYTE Millan in - Drottz ut
59 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
61 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
62 min. TFK, avslut på mål som målvakten lätt tar
63 min. Hörna TFK från vänster
64 min. TFK, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
65 min. !!! MÅL 0-1, TFK nick strax inanför högra stolpen
67 min. Millan, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
72 min. Anna O, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
73 min. BYTE Mia in - Johanna R ut
77 min. Hörna TFK från höger
77 min. !!! MÅL 0-2, TFK närskott vänstra delen av målet
78 min. Hörna G-S Orust FC från höger
79 min. !!! MÅL 1-2, Stenhård bröstar in bollen i högra krysset. Assist: Skogen
83 min. Hörna TFK från vänster
84 min. Hörna TFK från vänster
88 min. TFK, friläge, målvakten räddar