Dam A tr

Vallens IF - Gilleby/Stala  3-4 (0-1)

Svängig match och seger

Det är inte ofta man spelar en sen söndagskväll, men det var ju bra för oss för då kunde både Josse och Marre vara med. Marre gjorde för övrigt debut för G/S mellan stolparna idag, hur det gick vet alla redan.

Vi började matchen bra med fint spel, kanske inte det rullet som mot LSK men bra nära. Det var ju en viss skillnad på motståndet denna kväll. Kul som sagt att vi försöker vårda bollen även i trängda lägen. Första kvarten fick vi till några bra lägen men deras duktiga målvakt kunde avvärja dom. Dryga halvtimmen in får Marre göra en paradräddning på ett närskott. En viktig räddning i matchen för Vallen hade börjat få ordning på sitt spel vid denna tidpunkt. I och med att Vallen flyttade upp lite spelare fanns det lite mer ytor framåt för oss. Ellen skapade ett jätteläge då hon sprang igenom hela deras försvar, tyvärr blev sista tillslaget lite för långt. En liten stund senare hittar Hanna Josse med en underbar passning. Josse fri med målisen gör inget misstag, 0-1. Minuten efter vänder Josse bort sin back, helt fri i straffområdets halvcirkel var det bara mål som hägrade. Tyvärr hade hon inte räknat med VFF:ars långa armar. Skjortan stod som en strut och det blev stopp för Josse, ett solklart friläge. Fast något rött kort blev det inte, lika bra var det för det var ju tufft motstånd vi ville ha. Innan halvlekens slut hade Skogen en frispark i ribban, skall sanningen fram hade nog deras målvakt tagit den om den gått innanför ramen.

I 24:e minuten får Vallen en hörna som de kunde nicka in. Glädjen varade inte så länge för i minuten efter lägger Mia iskallt in 1-2 på en underbar passning av Denise. Nu står matchen och väger lite, inte direkt många avslut från nått håll. Hemmalaget började hitta mer rätt än oss och kunde åter igen få nicka in en boll efter en kontring på högerkanten. Åtta minuter senare small det igen och Vallen kunde ta ledningen för första gången. Glömde visst nämna att mellan målen fick Marre åter igen göra en ruskig räddning. Målet fick oss att tända till och vi började åter igen producera framåt. Elin hade två fina lägen och Hanna ett, men det var våra två toppar som kunde avgöra matchen åt oss. Först var det Josse som retfullt rundade målvakten co slog in kvitteringen. Sedan minuten efter var det Johanna som skickar iväg ett kanonskott i mål. Båda framspelningarna kom från dagens känsligaste fot, Hannas. I slutminuten var Hanna sånär att öka på ledningen med ett härligt avslut som smekte stolpens utsida.

Åter igen gör vi en bra match, roligast idag var att våra innermittfältare verkligen börjar hitta sina positioner. De låg rätt mest hela tiden, man kan ju inte klaga på när vår offensiva mittfältare låg bakom alla målen, Denise ett och Hanna tre. Våra yttermittfältare och anfallare gjorde som de brukar, bara vara så bra dom är. Backlinjen med Cecilia i första och Erika i andra visade att de ville vara med och slåss om en plats i startelvan. Sen har vi våra två problem barn, först Woody. Denna plats var ju som given åt Andrea men nu har Woody verkligen satt myror i huvudet på oss tränare. Vårt andra problembarn Malin O, en så kallad nödlösning när vi inte hade några backar blir för tillfället svar att peta, hon övertygar match efter match. Till sist Marre, skönt att se henne mellan stolparna igen, den enda som inte var helt förtjust var Josse. Att behöva nicka hennes otroliga utsparkar varje match gör att ett lätt skållebonk kan framträda. Marre hade inte så många tillfällen att få visa upp sitt kunnande, men två härliga paradräddningar fick vi se och en reflexräddning på ett närskott som var offside. Sen ger hon ett stabilt intryck matchen igenom, gott att ha två toppmålisar i laget.