Dam A div.3

IFK Strömstad - Gilleby/Stala  3-2 (2-2)

Snöplig utvisning vände matchen

Väder och regelboken såg till att matchen hade några olika ansikten.

Med stark motvind i första halvlek tog hemmalaget planenligt tag i spelet. Men efter en stund kom vi igång med vårat rull och kunde jämna ut spelet. I tionde minuten blixtrade Johanna och Stenhård till med ett kvickt anfall. Anfallet började från vår högerkant, bollen gick fram till Johanna som frispelade Stengårds som placerade in bollen bakom målvakten. En stund senare var det dags igen, åter igen kom vi från högerkanten i form av Josse. Josse driver in med bollen mot halvcirkeln och får på ett härligt vänsterskott som målvakten inte har en chans på.
Efter de båda målen kontrollerade vi matchen med mycket spel på mittplan och allt kändes lugnt. Men så hände det som fick matchen att hända. En löpboll från hemmalaget och en duell mellan Woody, deras forward och en utrusande Jessie. Alla når bollen nästan samtidigt och bollen studsar upp. Jessie tänkte ta bollen med bröstet men bollen skruvade sig och med ren målvaktsreflex kom händerna upp. Jessie viste att hon var precis utanför straffområdeslinjen och såg så skyldig ut att domaren inte hade något val i att blåsa. Något skamsen gick domaren fram till Jessie bad om ursäkt att han var tvungen att visa rött kort.

Hanna som höll på att värma upp för att gå in på mitten fick ställa sig mellan stolparna istället. Stackars Hanna kunde fått en bättre start, för två minuter efter hon kom in rullade Strömstad runt på vår vänsterkant och kunde överlista hela vårt försvar och Hanna, reduceringen var ett faktum. Utvisningen och målet gav kraft åt hemmalaget samtidigt som vi uppträdde en aning snurrigt. Detta utnyttjade Strömstad genom att kvittera på ett långskott. Vi fick ordning på spelet efter de båda målen och kunde reda ut stormen, halvleken ut.

I halvtidsvilan var Hanna lite knäckt av de båda målen hon släppte in och ville helst inte stå (helt förståligt), Malino erbjöd sig att ta på sig handskarna istället. Skall sägas att Hanna inte hade en chans på deras mål.

Även Malino fick en tuff start, för efter fem minuter åkte hon på ett friläge som resulterade i mål. Med ettmåls underläge och tio spelare fick vi förlita oss på kämparglöd, vår spelkunnighet och medvinden. Men dom tre sakerna hjälpte inte, vi lyckades visserligen få rätt bra tryck på motståndarna men Strömstad försvarade sig effektivt (jag skulle haft statistik på inkast idag för det var nog rekord). Vi hade några farliga frisparkar som var nära att bli nåt och ett vasst friläge i slutminuten. Friläget var signerat Johanna, men tyvärr var hennes sista tillslag för hård och tillsammans med den hårda vinden han målisen precis före.

Som sagt matchen hade många ansikten, först Strömstad press – effektivt GS med två mål – GS kontroll över matchen – utvisning och ett snurrigt GS – ett effektivt IFK – press av GS.
Man kan säga med facit i hand att utvisningen vände matchen. Jag lider med Jessie som helt ofrivilligt orsakade den och det inte bara för matchens utgång, utan även för att hon nu äntligen fick chansen att stå i A-laget och så blev det bara fick 26 minuter. Men det är sånt som händer och om det inte hade hänt kanske resultatet blivit det samma.

0 min. Strömstad, avslut utanför, vänster om målet
2 min. Hörna Strömstad från vänster
2 min. Strömstad, farligt avslut strax över ribban
10 min. !!! MÅL 1-0, Stenhård utsida av foten högra delen av målet. Assist: Johanna A
13 min. !!! MÅL 2-0, Josse långskott högra delen av målet. Assist: Skogen
16 min. Strömstad, avslut utanför, vänster om målet
21 min. Strömstad, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
26 min. UTVISNING Jessie
26 min. BYTE Hanna in - Sese ut
28 min. !!! MÅL 2-1, Strömstad närskott vänstra delen av målet
30 min. Strömstad, friläge, målvakten räddar
34 min. !!! MÅL 2-2, Strömstad långskott strax inanför vänstra stolpen

45 min. Hörna Strömstad från höger
45 min. BYTE Malin O in - Hanna ut
47 min. Josse, avslut utanför, vänster om målet
50 min. !!! MÅL 2-3, Strömstad friläge avslut strax inanför högra stolpen
53 min. Hörna Strömstad från höger
54 min. Hörna Strömstad från höger
54 min. Josse, farligt avslut som blockas av en spelare
59 min. BYTE Hanna in - Mia ut
62 min. Strömstad, avslut på mål som målvakten lätt tar
63 min. Strömstad, avslut utanför, höger om målet
64 min. Hörna Strömstad från höger
64 min. Strömstad, avslut som blockas av motståndare
66 min. BYTE Sese in - Ellen ut
66 min. BYTE Frida N in - Frida L ut
68 min. Skogen, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
71 min. Hanna, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
72 min. Skogen, avslut på mål som målvakten lätt tar
73 min. Strömstad, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
75 min. Josse, farligt avslut strax utanför vänstar stolpen
78 min. BYTE Mia in - Hanna ut
84 min. Josse, avslut på mål som målvakten lätt tar
87 min. Strömstad, avslut i högra stolpen
87 min. Strömstad, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
89 min. Johanna A, friläge, målvakten räddar