Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

Matchreferat


Dam U tr

Ytterby IS - Gilleby/Stala   3-1 (0-0)

Vi hade ingen tur med vädret, heller

Trotts en kanonfin plan var det inte den rätta känslan idag. Kan vara vädret som ställde till det med inställningen, regn och någon plusgrad är ju inget drömscenario att spela boll i. Men å andra sidan tror jag det var samma väder för Ytterby.


Ytterby förde matchen från början till slut, vi kom endast upp med några kontringar. Visserligen hade vi första halvleks farligaste målchans, en dubbelchans som så när rullade över mållinjen. Hade det blivit mål där borde nog motståndarna blivit rätt knäckta med tanke på hur det såg ut. I andra fick vi vinden med oss och kunde lyfta upp spelet tillfälligt, tyvärr skapade det lägen för hemmalaget som kunde göra tre mål på mindre än tio minuter.


Den sista kvarten lyckades vi skapa lite tryck mot motståndarmålet och få lite chanser, mycket tack vare Stengård, Anna O och Tina. Frida får ett bra frisparksläge som målisen tippar ut till hörna. En stund senare slår Cecilia en frispark ute från den vänstra sidlinjen, Erika tar ner bollen och spelar bakåt till Tina som dundrar in bollen med hennes fruktade vänster. Gott att få ett mål med sig hem denna kyliga dag.


Många hängde med huvudet under matchen, inte bra men ibland förståligt. Märker man att det inte är mycket som funkar och man är trött efter sjukdom eller efter gårdagens match och det inte finns någon att byta med, kan det vara lätt att hänga läpp. Detta är något som vi givetvis måste jobba bort, det skall inte få hända.

Trots förlusten måste jag ge Stengård, Tina och Anna O plus i kanten för deras slit. Anna J tog för sig riktigt bra på sin kant och såg till att vi behöll bollen nere hos motståndarna i slutet av matchen. Och till sist, utan Gurras fantastiska räddningar hade matchen kunnat sluta i katastrof.

Avslut i-på-utanför-totalt
1-5-1-7 GS
3-9-4-16 Ytterby

 

         
  Tina Stengård  
  Hanna O  
Anna J       Moberg
  Malin O Anna O  

Frida

Erika

Cecilia

  Gurra
       
         

Avb: Emelie, Lina

 

tid

mål

målskytt

assist

gult kort

rött kort

övrigt

54'

1-0

62'

2-0

64'

3-0

87'

3-1

Tina

Erika, Cecilia

Krister  08-03-2009


   kommande matcher och övriga resultat