Dam U div.5

Gilleby/Stala - FC Stenungsunds IF  3-5 (2-2)

Bra första men ......

Höstpremiär för vårat div.5 lag började bra med 1-0 redan efter en kvart. Det var Skogen som bröt igenom på Maradona vis, så att halva SIF var ute och köpte korv. Väl framme med målisen avslutar hon iskalt bredvid henne.

Innan målet hade Linda vår farligaste chans, en bra nick som tyvärr räddades. Det perfekta inlägget kom från Jennie. Gästerna var inte helt ofarliga dom heller men skotten hade väldigt svårt att träffa mål.

I 24:e minuten får de en hörna från vänster. Hörnan slås hårt och hamnar i lårhöjd på en SIF:erska. Jag vet inte det var ett försök att ta ned bollen eller om hon var så skicklig att styra bollen mellan fem sex spelare i mål med låren.

Det försmäliga målet fick oss att ta i och spela en riktig bra fotboll. Ledningsmålet hängde i luften efter två hörnor av Skogen som Jennie nickade strax över. Till slut kom målet, en passning från Millan letar sig fram till Linda som iskallt lyfter bollen över målvakten och i mål.

Glädjen varade inte mer än fyra minuter innan SIF kviterade, hur det gick till skall vi inte gå in på.

Första halvlek böljade en del fram och tillbaka. SIF hade ett litet plus första delen medan vi hade det mesta andradelen.

Avslut första halvlek i-på-utanför-totalt
2-4-3-9 G-S
2-2-4-8 SIF

Efter pausen hade vi väldigt svårt att komma igång mycket beroende på massa omflyttningar i laget p.g.a. små skavanker och täta luftrör. Ett tag hade vi ingen spelbar på bänken. Den som hade mest ont var nog Emma, en tryckare i ryggen från första halvlek blev för smärtsam så hon fick utgå. Detta var nog den största orsaken till att vi inte kom igång, Emma hade nämligen spelat klockrent ihop med Lisa och Julia där bak. När dessutom Lisa tog slut hittade gästerna nyckeln till kassaskåpet, det hjälpte inte att Julia och Jessie storspelade, målen ramlade in ändå. Två snygga mål i bortre burgaveln inom loppet av tre minuter och vi fick en väldigt brant uppförbacke.

Med lite justeringar, bl.a. Linda in på backen och Lisa med laddade batterier tillbaks på plan såg det stabilare ut igen. Även om vi lyfte upp spelet hade vi väldigt svårt att få till det. Jennie var den som var vassast, först var hon inblandad i en rejäl glidtackling som jag skulle bedöma till straff, domaren hade inte samma åsikt. En stund senare åkte hon på en till, något lindrigare denna gång, nu blev det frispark. Skogen tog hand om denna med ett skott som gick ribban och in.

Vi försökte få till det de sista sex efter målet men istället lyckades SIF göra mål på en av sina långbollar.

Om vi hade lite plus i första halvlek så hade SIF det mesta i andra, så resultatet speglade matchen rätt bra.