Dam U

Vallens IF - Orust FC  5-4 (3-2)

Nu börjar spelet komma

Vallen borta blir som alltid en jämn tillställning. Inget av lagen hade börjat serien så bra och båda låg på samma poäng.
Vi tog ledningen redan i andra minuten då Gurra gör serien första mål för oss. Tio minuter senare slår vi en för kort bakåtpass till Jennie som de tar hand om och reducerar. Med målet får hemmalaget lite fart under vingarna och har fler bra anfall mot oss. Ett av de gör de 2-1 på.

Under halvleken växer vi in i matchen igen och börjar få ordning på spelet. Våra tre innermittfältare börjar dominera på plan så det var inte helt oväntat att det var just en av de som strutade. Gurra driver upp bollen på kanten spelar in till Linda som på Messi maner knorrar in bollen med vänster.

Fem minuter kvar av halvleken får de en straff som de sätter. Surt att få en sån mot oss när deras spelare var på väg ur straffområdet, men straffen var inget att säga om.
Andra halvlek spelar vi riktigt bra och dominerar mer eller mindre. Åtta minuter in i densamma var jag på väg att notera kvittering för oss när Gurra får ett friläge. Hon rundar målvakten så fint men det ville sig inte för avslutet gick utanför.
Som vanligt är Vallen giftig i sina kontringar och kunde öka på ledningen till 4-2 på deras första avslut i halvleken. Filippa hade ett bra läge några minuter senare men träffade stolpen efter en fin uppvisning. Men i 78:e kom reduceringen. Sophie som haft lite lekstuga på sin kant rundade deras backlinje och spelade fram till Gurra som gör 4-3.

Fem minuter kvar av matchen trycker vi på med mycket folk i boxen och tappar bollen på mitten. Som sagt Vallen är giftiga på sina kontringar och så var det 5-3. Vi ger inte upp för det utan trycker på med mer folk. Liza som gör sin bästa match för året driver upp bollen framför deras straffområde, hittar Sophie som klipper till med ett kanonskott som målvakten inte kan hålla. Men närmare än så kom vi inte och matchen slutade 5-4 till hemmalaget.

Hoppas få in ett sammandrag här inom kort

2 min. !!! MÅL 1-0, Gurra bröstar in bollen i högra stolpen och in
Wilma J

4 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
5 min. Vallen, avslut i ribban
8 min. Gurra, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar

13 min. !!! MÅL 1-1, Vallen friläger, rundar målvakten skjuter bollen mitt i målet

15 min. !!! MÅL 1-2, Vallen skjuter in bollen mitt i målet

16 min. HÖRNA höger
21 min. Sara L, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
23 min. Vallen, avslut utanför, vänster om målet
24 min. HÖRNA höger
26 min. Vallen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
29 min. HÖRNA höger
30 min.
35 min. Sophie T, avslut utanför, höger om målet

36 min. !!! MÅL 2-2, Linda N sträckt vrist strax innanför vänstra stolpen
Gurra

37 min. Liza S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

40 min. !!! MÅL 2-3, Vallen straff högra delen av målet

40 min. Liza S, avslut på mål, inga problem för målvakten
41 min. HÖRNA höger
43 min. Linda N, avslut utanför, vänster om målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min.
48 min. HÖRNA höger
48 min. Moa S, avslut utanför, vänster om målet
53 min. Gurra, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
53 min. HÖRNA höger
53 min. Gurra, friläge, avslut utanför

64 min. !!! MÅL 2-4, Vallen närskott vänstra delen av målet

68 min. Filippa N, avslut i vänstra stolpen
68 min. HÖRNA vänster
69 min. Andrea S, farligt avslut strax utanför högra stolpen
72 min. HÖRNA vänster
72 min. Liza S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
73 min.
73 min. HÖRNA vänster
75 min. Linda N, farligt avslut strax utanför högra stolpen

78 min. !!! MÅL 3-4, Gurra närskott vänstra delen av målet
Sophie T

80 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
82 min. Vallen, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
83 min.

85 min. !!! MÅL 3-5, Vallen närskott mitt i målet

87 min. !!! MÅL 4-5, Sophie T långskott strax innanför vänstra stolpen
Liza S

89 min. HÖRNA vänster
89 min. Moa S, avslut på mål, inga problem för målvakten

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)