Dam A tr

Gilleby/Stala - Rössö Utd  8-2 (3-2)

Två tidiga mål i baken igen, men .....

Med sex, sju tjejer på sjuklistan i backlinjen var man lite orolig hur dagens försvarslinje skulle klara sig. I trebackslinjen spelade Frida, Woody och Malin O. Frida som kom hem från Stockholm i veckan fick göra en blixtcomeback, med två träningar (båda denna veckan) och träningsvärk gjorde hon vad hon skulle och lite till. (Skall bli kul och se om hon kan röra sig i morgondagens match). Vår mittback Woody hade precis kommit upp från sjuksängen, men det märktes inte. En mycket stabil insatts idag. Sedan hade vi Malin O dagens utropstecken, man börjar fundera på varför hon har spelat på mittfältet förut. Klockren i defensiven, var spelbar hela tiden och gjorde knappt ett felpass på hela matchen. Om det hade varit seriematch hade jag inte blivit förvånad om hon fått en ros efter matchen. Får inte glömma nämna Cecilia som inte mådde riktigt hundra idag. Hennes uppgift var att byta med Frida när hon var halvdöd och det skedde 25 min in i varje halvlek. Cecilia gjorde även hon en kanoninsatts.
Om man går över hur matchen såg ut så rullade vi mycket boll även idag. I början släppte vi till det onödigt mycket centralt framför vår backlinje men hur längre matchen led rättade detta till sig. Tyvärr han vi även idag få in två bollar i baken ganska tidigt i matchen, kändes inte lika rättvist som mot Herrestads senast men snygga var dom. Efter målen ökade vi trycket, med det kom chanserna och deras målvakt fick verkligen visa vad hon gick för. Till slut fick hon dock ge vika när Josse strutade. En stund senare var det dags för Elin att dundra in bollen efter en hörna. Sedan målade Josse igen, alla tre målen var det Malin S som var framspelare. 3-2 i halvtid var samma som förra veckan.
I andra halvlek blev det lite öppnare spel Rössö skapade mer, även om de inte satte Jessie på några större prov. Det öppnare spelet gynnade nog oss mest för vi hade klart giftigare avslut än gästerna. I 21:a minuten fick Elin ta revansch på sig själv och på hennes insida stolpträff i slutet av första. Denna gång var millimeterna på hennes sida då bollen rullar över mållinjen innan Josse är på den, fin gest av Josse att peka på Elin att det var hon som gjorde det. Den nätta framspelningen signerades av Stengård. En stund senare var Elin framspelare då hon lägger en väl avvägd passning till Denise som kommer som skjuten ur en kanon och gör mål. Rössö försöker att lyfta fram spelet men det skapar bara mer chanser för oss. För vem mins inte Ellens fina djupledsboll från egen planhalva till Josse som elegant halvlobbar bollen i mål. Två minuter efter 6-2 var Elin med i förarbetet igen till ett mål, en härlig framspelning till Hönan som dundrar in bollen stolpe in. Gästerna fick nog nog av Elins framfart för ett knä i låret satte stopp för det roliga för henne. Men då hade de räknat med att HannO skulle komma in. I ett underbart anfall vrickar Josse fram bollen till Hanna som placerar bollen i mål och slutresultat 8-2.
Det är alltid roligt att vinna och att målskyttet fungerar, men det roligaste idag är ändå hur vi spelar oss fram till lägena och att spelet från backlinjen, genom mitten till våra forwards fungerar magnifikt. Fast det bästa av allt, vi har fortfarande en del kvar att förbättra.