Gilleby/Stala - Herrestad  6-4 (3-2)

Tennissiffror när Dam A vann över HAIF

Så var det dags för vårt A-lag att gå ut på scenen. Tjejerna var riktigt sugna att äntligen få spela match igen, många hade ju redan sett fram emot att få spelat tisdag då vädret satte stopp.
Det blev en del omplaceringar av folk i laguppställningen i jämfört med i fjol. Dels p.g.a. vårt defensiva mittfältspar Ulle och Ida har slutat resp. gått till Jitex och dels för att vi har många unga och hungriga damer som vill visa vad de går för. Se bara på vår backlinje där ålderkvinnan Woody fick ha ett gäng med unghönor bredvid sig, och hur gick det då? Jo, alldeles utmärkt. Lika så gick det för vårt nykomponerade innermittfält samt dess yttermittfältare. Vad våra toppar går för visste vi redan.
Det var kul att se att de var två lag som försökte spela boll idag. Extra härligt tycker jag att det var att vår backlinje vågade rulla boll till varandra även i trängda lägen, visserligen straffade det sig ett par gånger med det är smällar man få ta i träningsmatcher (läromål). Men det var inte bara backlinjen som rullade boll idag utan hela laget, och det gjorde de bra. Matchen började annars i gästernas favör med två mål redan efter en kvart. I tjugonde minuten får vi en billig straff med oss, vår A-lags debutant Cecilia stegar fram för att ta straffen. Man kan säga att valet av straffskytt var ganska bra för hon dundrar in bollen helt otagbart för målisen. Kul för oss att vi fick mål så snart när vårt offensiva spel började fungera. Tio minuter senare får Josse en djupledsboll av Hönan, iskallt kvitterar Josse. Nu är vi inne i en riktig bra period. I slutet av halvleken håller Malin S på att struta på ett långskott, målvakten räddar skottet till hörna. På hörnan krigar Millan fram bollen till Johanna som gör 3-2.
Till andra halvlek byter vi fyra spelare bl.a. tar vi ut Millan som kanske var första halvleks bäste spelare, men vi hade fått det svar vi ville ha så vi var rätt nöjda. Det tog en liten stund och ett baklängesmål innan vi fick igång spelet efter bytena. Men sen var det åka av, Hönan gör 4-3 på en framspelning av Malin S. Sedan var det Malins tur att dundra in bollen på ett långskott, Hanna spelade fram. Vi hade några fina lägen till att göra mål innan Josse lobbar in bollen till 6-3 på en underbar boll från Elin. Sista kvarten bjöd vi in gästerna igen när de gör 6-4 men det kändes aldrig oroligt för det så mycket stabilt ut.
Gott att få ett härligt positivt besked redan nu det inspirerar alla. Kul att Sesilia kan stoltsera med att hon toppade skytteligan i sin debut. Dock varade det bara i tio minuter, men säsongen har ju bara börjat så det finns gott om tid att ta tillbaka den.

Skott 1:a-2:a-90 min