Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

Matchreferat


F-16

Eskilscupen -   ref

Lyckade dagar för F16 i Eskilscupen

Efter en trög start från Statoil då den ledare av oss som är elektriker hade slut på ström i bilen. Men med 5 vältränade tjejer som putte på, fick denne man rullat igång bilen.
Vi inkvarterades väldigt centralt i en skola intill Olympiastadion. Vi startade grundserien med att möta värdklubben Eskilsminne. Denna match var inte spännande utan frustrerande då vi hade den totalt. Vi skapade hela tiden målchanser men på denna plan som vi kanske bättre skall kalla för Åker (Ojämn och troligtvis aldrig sett ett gräsfrö)vi hade tyvärr 3 matcher där. Här var det inte lätt att få bollen att studsa rätt men Hanna gör ett inlägg som Johanna sätter i den sista spelminuten. Vinst 1-0.
Nu var det dags för Vinbergs IF. Även här visade vi från start att vi skulle vinna denna match. Mycket fina uppspel och våra motståndare fick löpa mycket i värmen. Emmas högerfot gör ännu ett frisparksmål 1-0 och Denise gör en solouppvisning från mittplan med 4-5 avdribblingar och avslutar kallt med en tunnel på målvakten. Vinst 2-0.

Middag och ”vila” på skolan samt en god natts sömn väntar. Nu börjar vi bli lite oroliga Ida är lårskadad Cecilia har snart skrubbsår och skador över hela kroppen. Vi sparar Ida följande 2 matcher för att förhoppningsvis vara klar när slutspelet startar.
Lördagen startar vi med att möta Glumslövs GoiF. Anna O går in och tar Idas viktiga position och gör det fantastiskt bra.
Vi vinner även denna match med 2-0, första målet är en nick av Cecilia från en av Mobergs fina hörnor. Andra målet sätter Cecilia säkert på en straff.
Nu var det dags för gruppspelsfinal mellan oss och obesegrade BK Sport. Det blev en kamp och en mycket jämn match på denna åker där BK snöpligt fick in ett mål i sista spelminuten.

Nu börjar slutspelet och äntligen match på en fotbollsplan, vi möter Ängelholms FF. Nu kan vi spela via vårt samspelta mittfält och det blir ytterligare en jämn match som får avgöras med straffar där tyvärr Ängelholm tar längsta strået.
Tillbaks till skolan för middag och välförtjänt dusch, en sväng till Discot m,m men efter dagens 3 matcher trivdes nog tjejerna bäst i skolsalen med varandra.

Söndag och dags för semifinal mot Lunds BK ett mycket väldiciplinerat och taktiskt lag. Våra tjejer sprudlade spelglädje och i 4:e minuten gör Johanna ett inlägg som Hanna säkert sätter i nätmaskorna. Sedan bevakar vi ledningen matchen ut men denna match måste ändå tilldelas Lisa W som nog gjorde årets match (även om det kostar ett gult kort). Nu en timmas energi och vätskeladdning.
Dags för final mot BK sport.(förstår ni att tjejerna var revanschsugna). Denna match mellan två lag som spelat vardera 6 matcher under helgen. Det blev ett enormt kraftprov trots krämpor och kanske lite sömnbrist, här visade våra tjejer
en enorm kvinnlig vilja och envishet och slet enormt. Mållöst i fulltid och straffar igen!!!
BK sport slår första straffen som Lisa W helt kallt limmar och sätter respekt i motståndarna. Våra tjejer sätter sina och Lisas kalla uppvisning gör att BK sport slår sin 5:e utanför buren.

Sammanfattning: Måste ge alla tjejerna en eloge för att stötta varandra och inte en negativ min under hela helgen, denna helg har gjort enormt för sammanhållningen ,det är denna laganda som gör att även resultaten går vår väg. Både spelare och framför allt vi ledare tycker att det känns kolossalt roligt med den stora föräldra/supportertrupp som likt ett cirkussällskap varit runt oss och kört & ordnat med allt möjligt.

mer bilder under "Foto"

 

 

tid

mål

målskytt

assist

gult kort

rött kort

övrigt

'

Sven  09-08-2008


   kommande matcher och övriga resultat