Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

Matchreferat


Dam A

IFK Valla - Gilleby/Stala  1-1 (1-0)

Bra genrep mot Valla

En träningsmatch på kort varsel gjorde att många tjejer inte kunde vara med, bl.a. var vårt innermittfält helt nykomponerat med Andreas, Millan och debutanten Denise. Vår backlinje var det bara Malin som spelade på sin ordinarie plats från i våras.

Med matchen i våras i minnet var vi beredda på ett massivt tryck från hemmalaget. Detta uteblev helt, istället var det vi som började bäst och skapade en del farligheter. Den farligaste hade Denise redan efter två minuter. Tänk om den gått in, vilken debut det hade varit. Oavsett om det blev mål eller inte så var hennes debut precis så bra jag hoppades på, Ellen och Millan se upp. Valla hade inte visat så mycket att de spelade i trean förrän i nionde minuten. Ett snyggt anfall från högerkanten avslutas med ett perfekt inlägg och en klinisk nick i mål. Målet speglade inte matchen just då, men snyggt var det. Vi hängde inte läpp för det utan trummade på. Och ju mer in i halvleken vi kom ju mer hittade vi våra positioner. När halvleken var slut var det nöjda ledare som mötte tjejerna.

Andra halvleks början var den period som Valla skapade mest, men med en storspelande Gurra i mål kändes det rätt lugnt. Det märktes att den blöta plan tog på krafterna hos vissa spelare för när ett lag väl fick bollen skapade de ett bra tryck mot motståndarna. När knappa halvtimmen gått ser systrarna Skoglund till att vi kvitterar. En härlig djupledsboll av Woody till Julia, som bara sliter sig fram och förbi deras backlinje och lägger in bollen i målisens bortre hörn. Målet blev även slutresultatet och det var nog ett resultat som speglade matchbilden också.

Som sagt många borta idag av olika anledningar och då är det härligt att se vilken bredd vi har i G/S. De som går in istället visar verkligen att de vill va med att kriga om platserna. Våra två debutanter Denise och Sanna gör mycket bra ifrån sig, Denise skulle jag vilja säja att hon var bland de bättre idag. Detta var ett bra genrep inför matchen mot Herrestad den 16/8.

 

         
  Josse Carra  
  Denise  
Mia       Carro
  Andrea Millan  

Erika

Woody

Malin

  Gurra
       
         

Avb: Laila, Sanna, Julia

 

tid

mål

målskytt

assist

gult kort

rött kort

övrigt

9'

1-0

73'

1-1

Julia

Woody

Krister  07-08-2008


   kommande matcher och övriga resultat