Orust FC - Qviding FIF  3-1 (2-0)

En bra start i dimman

Det var svårt att se vilket lag som ligger i den högre divisionen idag. Qviding som hamnade på en sjätte plats i div. 1 i fjol hade svårt att komma över mittlinjen med ett ordnat spel den första halvtimman. Vi täckte ytorna bra och kunde återerövra bollen ganska så omgående när de fick tag i den. Även om det inte ven bollar runt deras mål kändes det ändå rättvist att vi ledde med 2-0 efter en kvart.
Första målet kom till på en härlig spelvändning. Carro crossar ut till Stenman på högerkanten, som i sin tur slår ett underbart inlägg till Karin. På ett tillslag dundrar Karin upp bollen i nättaket.
Tvåan kom på ett litet tilltrasslat sätt. Om jag skall vara riktigt ärlig så såg jag inte ens att det blev mål i dimman. Men det gjorde däremot Carro, tror hon tog hand om egen retur som hon gjorde mål på.
I slutet av halvleken jämnade spelet ut sig, vet inte om vi b lev nöjda eller om gästerna tände till en aning.
Andra halvlek började som första sluta med ett litet spelövertag från Qviding. Trots detta var det vi som ökade på ledningen. Carro driver upp bollen centralt, Sparven tar en löpning som drar isär deras försvar. Carro spelar ut bollen till Lisa som kommer på vänsterkanten, hon vänder upp och drar iväg ett långskott upp strax under ribban. Helt otagbart för målvakten.
Vi kontrollerar matchen rätt bra efter trean. Även om gästerna har mest boll skapas det inte mycket. Men till slut släppte det. När tio minuter kvar av matchen skapar de ett halvt friläge och Lollo är chanslös.
Sammanfattar man matchen så var det inte helt orättvist. Lina gör ett jättejobb och är kanske vår bäste spelare. Kul och se Emelie på ytterbacken, bästa matchen jag sett henne i år (såg ej förra).
Nu är det påsk ledigt för matcher. Nästa match blir DM-matchen mot LSK som blev uppskjuten. Den spelas på Skarsjövallen tisdagen den 3:e april kl.19:00

8 min. !!! MÅL 1-0, Karin F närskott strax under ribban
Stenman

10 min. Sparven, avslut på mål, inga problem för målvakten
11 min. HÖRNA vänster
11 min. Cornelia H, avslut på mål, inga problem för målvakten

15 min. !!! MÅL 2-0, Carro O slår in en retur strax innanför vänstra stolpen

23 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
25 min. HÖRNA vänster
25 min. Julia Sk, avslut utanför, höger om målet
28 min. HÖRNA vänster
36 min. Qviding, avslut på mål, inga problem för målvakten
39 min. Qviding, avslut utanför, höger om målet
39 min. Qviding, farligt avslut strax över ribban
41 min. Stenman, avslut utanför, höger om målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. BYTE Maja V in - Julia Sk ut
45 min. BYTE Felicia S in - Stenman ut
47 min. Sparven, avslut på mål, inga problem för målvakten
48 min. Qviding, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

52 min. !!! MÅL 3-0, Lisa H långskott i vänstra krysset
Carro O

56 min. HÖRNA höger
60 min. HÖRNA vänster
64 min. HÖRNA höger
65 min. Qviding, avslut utanför, höger om målet
65 min. BYTE Pernilla J in - Carro O ut
69 min. HÖRNA höger
74 min. BYTE Elin P in - Lisa H ut

80 min. !!! MÅL 3-1, Qviding friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen

84 min. Sparven, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
85 min. HÖRNA vänster
87 min. Elin P, avslut på mål, inga problem för målvakten

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)