Dam U

Gilleby/Stala - Hamburgsunds IF  10-1 (2-1)

Tre tremålskyttar på Tavlebord

Idag ställde vi upp med ett helt seniorlag eftersom F-16 hade match samtidigt. Förresten var det inte riktigt ett helt, för Gurra är ju bara 16. Men å andra sidan har hon varit med oss seniorer hela säsongen så jag räknar henne som senior.

Matchen började med ett ganska stort spelövertag från vår sida. Och målet kom som på beställning efter dryga kvarten. Att det var Julia som blev målskytt var ingen högoddsare, för hon hade haft ett gäng lägen innan och var riktigt het. Ja hon var så het att två minuter senare gjorde hon 2-0 på en framspelning av Cattis. Allt kändes rätt lugnt och spelet flöt på när gästerna får en frispark från 27 meter. Frisparken slås direkt mot och i mål och 2-1 var ett faktum. Målet gav gästerna energi och helt plötsligt var det match igen. Gästerna krigade och lyckades förstöra vårt spel totalt, vi kom in i samma tjongande och krigande så det var inte många passningar som gick rätt. De avslut vi fick till var Julias förtjänst, när hon sliter åt sig bollen och skapar nå´t på egen hand.

Inför andra halvlek gör vi några förändringar, den största var nog att skicka iväg våra coacher och sätta in två nya, och vips började spelet fungera igen. Detta gav utdelning redan efter fyra minuter då Mia serverar Hanna en djupledsboll som hon avslutar i mål. Några minuter senare var det Frida som slår en lika fin boll till Catti, även hon nätar. Catti ökar på ledningen efter knappa kvarten när hon får en boll av Hanna. Hanna som var riktigt bra idag gör sitt andra mål lite senare, när hon förvaltar en framspelning av Camilla. Camilla tyckte nog det såg roligt ut att göra mål, för hon får till en underbar lobb över målvakten och i mål efter en hörna av Mia. Vad vore ett härligt målkalas utan hattrick, inte mycket tyckte Hanna. På ett underbart inlägg från Cattis sätter Hanna till huvudet vid straffpunkten och nickar stenhårt och välplacerat i mål. Julia ville och göra hattrick när hon dundrar bollen upp i nättaket, även det på en hörna från Mia. Det sista hattricket gör Catti när hon hjälper bollen över mållinjen. Att bollen hamnade där, berodde på ett kanonskott av Ylva som målvakten inte orkade hålla.
Hade nu inte gästerna något i andra, jo de hade ett anfall som avslutades med ett hårt skott utanför.

Nettan fick Laila som kompis på mittfältet i andra och det visade sig vara ett riktigt radar par. När deras backar väl fått tag i bollen från våra heta offensiva spelare och skickade upp den i plan, var Nettan och Laila där och snappade upp den. Sedan la de en genialisk passning som startade ett nytt anfall. Var det nu så att deras uppspel gick över Nettan, Laila var vår säkra backlinje där och tog hand om bollen och startade ett nytt anfall. Mia som fick prova på sin syrras plats visade att det var väl inte så märkvärdigt att spela där. Det var ju bara att snurra upp några stycken leverera en öppnande passning och ta ny position. Kanon roligt att se Mia idag. Kul var även att Frida var med nu när hon kom hem på besök från huvudstaden.
Nu blev det mycket skrivande, så jag sammanfattar det hela med att alla i G/S var BÄST.