Stenungsunds IF - Gilleby/Stala  2-3 (2-0)

En härlig vändning

Återigen en sex poängsmatch, denna gången var det Stenungsund som var motståndare. Vi visste att det skulle bli en tuff match mot ett SIF som var obesegrade på Nösnäsvallen. När vi dessutom hade Andreas borta, Jessie som var matchens lirare sist jobbade och Frida och Jenny som inte kommit igång efter uppehållet. På bänken fick vi starta med Ellen som hade en lårkaka och Josse som hade känning av en förkylning. När Mia fick gå ut för smärta i benhinnorna och Erika med magont var vår bänk annat att önska. Tur för oss att deras ersättare storspelade.

Som vanigt var det halv storm när vi mötte SIF och vi fick började med motvind. Ganska omgående hade Hanna två fina lägen och Johanna ett. Mycket mer än så förutom några halvchanser som inte ledde till avslut var det vi skapade i första, Man kan säga att hemmalaget ägde det mesta av spelet denna halvlek, de satte oss i rejäl press stundtals och det var väl inte helt orättvist att de tog ledningen. Däremot tyckte jag att 2-0 kanske inte motsvarade farligheten på deras chanser.

I halvlek fick vi spela upp tankarna på träningsmatchen i våras då vi vände ett 2-0 underläge till 4-2 seger just mot SIF. Tio minuter in i andra sa jag till Hanna att det är byte nästa. Hanna ville nog inte gå av planen mållös utan skapade ett fint läge och en bra avslutning som målvakten halvräddade. I hundra knyck kommer Johanna och hjälper bollen över mållinjen innan SIF:arna hinner rensa. Man kunde nästa se hos hemmalaget hur humöret sjunk, först ett mål i baken och sedan släpper vi in Josse på plan. Vårt spel fungerade bättre och bättre och det tog inte mer än tio minuter innan Josse kunde kvittera. Vem som spelade fram henne får ni läsa i gästboken. Vi fortsatte att spela ett vägvinnande spel och två minuter efter kvitteringen strutade Josse igen, Johanna la smörpasset. Nu var det SIF som var nere i brygga, ett måls underläge och den starka vinden emot sig. När vi dessutom hade spelet var det ganska lugnt. Tyvärr så började en del spelare i vårat lag som inte tränat så mycket att gå på knäna av den tungsprungna planen. Vi fick möblera om lite spela lite mer på säkerhet och kunde tillslut hindra SIF från att ta tre poäng och sätta in dom på vårat konto istället.

Gurra som som gjorde sin första tävlingsmatch i A-laget gjorde ett säkert intryck och hade inte mycket att göra åt målen. Nu gäller bara att synkronisera backlinjen med Gurra så kommer detta bli kanon. Denise gör återigen en riktigt bra match och ser till att vi ledare verkligen får huvudbry när alla blir friska och hela. Även om jag inte är 100 nöjd med vårat spel idag visar vi styrka att vi kan vinna ändå. Spelmässigt var kanske hemmalaget bäst sett över 90 minuter. Skillnaden var att de saknade den spetskompetens som vi hade, då tänker jag främst på Josse följt av de övriga tjejerna som lyfter sig när hon är inne. Om det är någon tröst för SIF sa en del efter matchen att Stenungsund var ju mycket bättre än Herrestad, vi får väl se till helgen då de möts.

OBS !! VÅR MATCH MOT MUNKEDAL ÄR FLYTTAD TILL 17:00 OBS !!