G-S Orust FC - Munkedals IF  6-2 (2-0)

G-S - Munkedals IF

Hemmamatch mot Munkedals IF och en möjlighet för oss att cementera andraplatsen i serien.

Första halvlek: 2-0
Gästerna kom till spel med en väldigt tunn trupp och hade faktiskt inga avbytare med sig överhuvudtaget. Detta var förvisso inget vi ens diskutera innan match då vårt fokus låg på helt andra bitar. För oss gäller det att avsluta serien på ett så bra sätt som möjligt och använda dessa matcher till att finslipa vårt spel ytterligare. Vi får en flygande start på matchen och tar ledningen redan efter två minuter. Karin gör målet osjälviskt framspelad av Stengårds. Efter målet faller vi lite in i gamla vanor och går ner oss lite i tempo och kvalité men det skulle visa sig bara vara en temporär dipp. Vi spelar ganska snart upp oss igen och trots ganska kraftig motvind är det aldrig någon tvekan om att det är vi som vill mest med boll i denna match. Vi radar upp några riktigt fina mönsteranfall där vi allt som oftast hittar bra bollar i djupled på vår högerkant och kommer till riktigt bra inläggslägen. Stengårds har lite oflyt och har två avslut stolpe ut. Andra målet som i våra ögon givetvis är matchens stora höjdpunkt tillkommer efter vi fått med oss en frispark strax utanför straffområdet. Vi testar en liten specialare och får till ett avslut som går ribba-backe-ut Annelie håller sig framme och kan trycka in returen och vild glädje i hemmalägret uppstår. Jag kan faktiskt inte dra mig till minne att jag någon gång varit med om att göra mål på en frisparksvariant tidigare i min tränarkarriär så detta var förstås extra kul. Tio minuter innan halvtid är vi sedan väldigt nära på att göra kvällens andra frisparksmål då gästernas keeper plockar upp en boll hon redan haft i nävarna och vi får en indirekt frispark i straffområdet. Karin petar till Lotta som dunkar den stenhårt i ribban. Joanna som var tillbaks efter skada och såg pigg ut på sin högerkant tvingades till ett tidigt byte ungefär i samma skede. Hon kände dessvärre av sin skada och vi tog inga risker, Maja kom in och ersatte rakt av.

Andra halvlek: 6-2
Med vinden i ryggen i andra halvlek dröjde det inte speciellt länge innan Munkedal sjönk långt ner på egen planhalva och började slå ifrån sig. Vi fick till ett bra rull och fick upp våra yttterbackar i sköna räder på sina kanter. Karin som verkligen vaknat på rätt sida idag sökte mycket boll och sysselsatte större delen av gästernas backlinje i stort sätt varje gång hon fick boll. Rätt tidigt in i halvleken dribbla hon sig in i straffområdet där hon blev totalt nergjord, hon tog själv hand om den efterföljande straffen och är på så vis fortsatt 100%ig från 9 meter. Hon skulle få fullfölja sitt hattrick kort därefter. På en ny räd kunde hon som så många gånger förut den här säsongen bryta in från vänsterkanten och söka skottläge för sin höger. Den stora skillnaden idag var att avslutet höll högsta klass då det curla sig in otagbart i målvaktens bortre hörn. Vi plockar av kapten Carro från mitten (andra matchen på kort tid efter skada) och en riktigt taggad Olin ersätter på mitten. Olin som är fostrad i Munkedal var på hugget och var nära på att hamna i målprotokollet efter några kvalificerade avslut utanför straffområdet. Vår spets Stengårds hade inga intentioner om att gå mållös från denna drabbning heller och fick efter en fin framspelning av Maja från vänsterkanten tryckt in en höger yttersida återigen i målvaktens bortre. Vi gör vårt tredje byte för kvällen och Lisa som gjorde ett bra inhopp mot GHL sist kommer in och ersätter Andrea på högerbacken. Efter 5-0 vaknar Munkedal till från ingenstans egentligen och börjar hitta sin outtröttliga Hanna på topp som i sin tur drar iväg på räder och verkligen testar vår backlinje som dock inte visar några intentioner på att kapitulera utan tar kampen på ett exemplariskt sätt. Det krävdes en frispark till vänster om straffområdet för att gästerna skulle ta sig in i målprotokollet. Det var en väl slagen frispark som seglade över Hanna i mål och borrade ner sig i nätmaskorna. Gästerna får lite förnyad energi av målet och öser på med det dom har. Vi har väl blivit lite bekväma av matchbilden och är inte på tårna i denna omställning. Munkedals andra mål är helt och hållet slarv från vår sida. Vi har inkast nere vid egen hörnflagga som vi nonchalant tappar till motståndarna som kan spela bollen snett bakåt mot sextonmetaren. Lisa är påväg upp i press men halkar till och tappar fotfästet, lillasyster Olin (som spelar kvar i Munkedal) kan ostört panga in 5-2. Vi tar oss i kragen efter målet och spelar upp oss igen. Med bara minuten kvar på matchuret kan Lotta fastställa resultatet efter att vaket ha snappat åt sig bollen efter defensivt slarv från Munkedal noterar hon att deras målvakt står en bra bit ut och drar till på ett. Bollen seglar elegant in i mål och resultatet fastställs till 6-2.

Vi gör en solid insats idag och trillar boll på bästa sätt. Många av de bitar vi pratat om det senaste sitter ikväll och det var oftast en fröjd att bevittna från sidlinjen. En eloge till tjejerna som aldrig ger upp och hela tiden strävar efter att bli bättre.

Bäst i G-S idag:

3p – Karin From, hattrickhjälte idag och förmodligen den spelare med mest boll. Vill ta ansvar på planen och står som vanligt för en arbetsinsats av yttersta kvalité.

2p – Julia Skoglund, sattes på prov vid ett flertal tillfällen i andra halvlek. Spelade en imponerande fysisk fotboll matchen igenom.

1p – Annelie Antonsson, andra matchen irad en mittback gör mål på fasta situationer. Även Annelie fick bekänna färg ikväll och svarade upp med en rejäl pondus och utan tillstymmelse till att vika ner sig i närkampsspelet.