Skärhamn/Rönnäng - Gilleby/Stala  1-10 (0-3)

Surt att släppa in ett mål i sista sekunden, men .

Det känns lite surt att släppa in ett mål i sista sekunden. Men å andra sidan har man gjort tio innan är man rätt nöjd ändå.

Vad skall man säga om den här matchen? Spelövertaget såg ungefär ut som de senaste matcherna med den stora skilnaden att avsluten satt där de skulle. Det var en helt annan kyla på det sista tillslaget idag, vi tog dom i rätt lägen och kunde på så sätt få in bollen i maskorna.

Hemmalaget började piggt men blev snabbt nertagna på jorden. Ellen och Hanna hade ett par fina avslut innan Josse kunde spräcka nollan. Målet kom till på en genialisk passning av Hanna som skapade ett friläge för Josse som rundar målvakten och slår in bollen i öppet mål. Tio munuter senare får Josse ett liknande läge där hon avslutar tidigare, tyvärr tar skottet insidan av stolpen och ut. Vi forsätter att trycka på och får äntligen utelning igen i slutet av halvleken. Carro snurrar på sin kant, slår ett fint inlägg som Ida nickskarvar till Carra. Sedan talar Carras berömda högerfot och bollen sitter i maskorna. Tre minuter senare river och sliter Ellen innanför strafforådet, hon ser Josse och spelar henne snett bakåt. Med ett kanonskott står det 3-0.

Nästan omgående hfter halvtidsvilan är vi på gång igen. Carra spelar fram Ellen som sätter bollen vid stolproten. Lite senare hittar Andrea Josse med en djupledsboll. Åter igen dra hon förbi sina motståndare och gör mål. Sexan kom till på ännu ett mönsteranfall. Jenny startar anfallet spelar Josse som lägger en diagonalboll bort till Mia som avslutar även hon med en boll vid stolproten. Hanna som gör sin bästa match i år med fina motagningar, vändningar och framspelningar. Dessutom får hon göra ett äkta Hannamål där hon vänder bort försvararna och gör ett kliniskt avslut, Josse är inblandad även i detta mål. Inom loppet av fem minuter gör vi 8,9 och 10-0. Ellen gör sitt andra för dagen, Tina går på andravåg efter en hörna och gör sitt första mål i serien. Avslutningen på vår målkavalkad blir som sig bör med ett mål av Josse och Hanna som framspelare.

Spänningen i andra halvlek var om Jessie skulle få hålla nollan. Det såg mycket stabilt ut ända tills matchens sista sekund då det rann igenom en boll som RFF/SIK kunde göra mål på.

Härligt att se ett sådant agresivt G/S som inte gav motståndarna lugn och ro en sekund. Bäst i G/S idag var alla med ett extra plus för Josse, Hanna, Ellen, Mia, Carro, Carra, Ulle, Ida, Tina, Jenny, Andrea, Julia, Malin, Linda och Jessie.