Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

Matchreferat


Dam A

IF Viken - G-S Orust FC  0-1 (0-0)

IF Viken - G-S

Sista seriematchen innan sommaruppehållet var årets längsta bortamatch på årets varmaste dag. Vi visste på förhand att det skulle bli en riktigt tuff uppgift att åka från Åmål och IF Viken med tre poäng men samtidigt var det de vi var tvungna att gå för så att Vallen inte skulle få en alltför stor lucka inför höstomgångarna.

Första halvlek: (0-0)
Vi pratar förstås en hel del om värmen inför matchen och vad som kommer krävas av oss för att besegra den samt våra motståndare. Viken hade bjudit på bra motstånd på Lövängen sist och det är ett väldigt fysiskt starkt lag trots en rätt låg medelålder. Att dom skulle vara ännu bättre på hemmaplan rådde det inga som helst tvivel om och det fick vi även erfara när domaren satte pipan i munnen för att blåsa igång denna tillställning.

Hemmalaget börjar helt klart bäst och har mycket boll samtidigt som dom vinner de mesta i närkampsväg. Vi har lite problem att hitta rätt i positionerna och slarvar för mycket när vi erövrar boll. Vi pratade innan matchen om vikten av att hålla ihop laget ordentligt i värmen så vi skulle slippa för långa löpningar hemåt och offensivt. Tyvärr blir första halvlek precis tvärtom. Hemmalaget spelar väldigt mycket bollar över vår backlinje ner mot hörnflaggorna och hade inget emot att ta dom löpningar vilket tvingade hela vårt lag att vända hem, när vi sedan vann boll var vi väldigt djupt på egen planhalva och hade lite väl bråttom att sätta bollen i djupled själva vilket givetvis innebar att vi fick springa väldigt mycket upp och ner framförallt på kanterna där både Maja och Karin fick ägna sig åt lite väl mycket försvararbete för att kunna hota ordentligt offensivt. Trots ett spelmässigt övertag hade hemmalaget väldigt svårt att ta sig till några riktiga farligheter. Vi fick förvisso försvara oss lågt men hade inte några jätteproblem att hindra Viken från att ta sig in i boxen och komma till avslut.
Vid ett par tillfällen kommer vi till riktigt fina anfall och de var de gånger då vi hittade lite väggspel och trianglar på egen planhalva i uppspelsfasen. Viken var väldigt bra på att komma in i första press men spelade vi oss förbi den så fanns det väldigt mycket yta att gå på bakom. Jag tror dessa anfall blev räddningen i första i kombination med att vi stod upp väldigt bra på det centrala mittfältet. Både Carro och Lina stod för en rejäl fysisk fotboll och klev in hundraprocentigt i sina närkamper. Vi kände att vi inte var bortspelade och att vi kunde hota ordentligt så fort vi skärpte till spelet med boll lite. Precis innan halvlek började vi dessutom få ordning på deras djupledsbollar då vi satte lite mer press på den mittback som vanligtvis skötte uppspelen. När hon hamnade i lite mer stressade lägen blev uppspelen i betydligt sämre kvalitet och dom hade vi inga större svårigheter att vinna.

Andra halvlek: (0-1)
Vi har lite att avhandla i halvtidsvilan, första 45 hade inte vart kanon från våran sida men vi hade börjat arbeta oss in i matchen mot slutet av halvleken och visste att det fanns gott om tid att vända denna matchbilden till vår fördel. I en närmare 30 gradig värme går tjejerna ut och krigar till sig momentum i andra halvlek. Vi står upp väldigt bra för varandra och när ett frenetiskt jobbande hemmalag börjar vekna en aning tar vi ett järngrepp om handlingarna på planen och rollerna blir lite utbytta mot hur det såg ut i inledningen. Vi gör ett par rätt tidiga byten. Maja lämnar till förmån för Joanna på högerkanten. Lotta kliver lite senare av till förmån för Jennie och då spelade vi mer eller mindre med två renodlade forwards då både Jennie och Stengårds båda föredrar att gå i djupled så ofta lägena bjuds. Vi får några helt okey lägen som vi förvaltar på ett mindre bra sätt och det känns som att det kommer bli rätt tufft att få hål på hemmalaget idag. Enda fram till den 75e matchminuten då vi hittar ut till Joanna på högerkanten med en finfin crossboll. Joanna driver upp några meter innan hon slår ett tidigt inlägg på ytan mellan målvakt och backlinje. Stengårds som kom på första löpningen kommer först till boll och chansar med att sätta dit en vänsterdoja på bollen mot första stolpen. Hemmakeepern blir helt ställd av avslutet som med knapp styrfart retsamt rullar stolpe in och ledningen är lika mycket ett faktum som oerhört skön.
Rätt så omgående efter ledningsmålet gör vi vårt tredje byte, en rätt slutkörd Frida på vänsterbacken kliver av i förmån för Rebecca. Nu är det klart att det blir betydligt mer fokus på försvar än anfall. Lite väl tidigt i min smak men samtidigt förstår jag känslorna på planen. Detta var en ledning vi bara inte skulle släppa, det fanns helt enkelt inte på kartan. Vi drar ner på matchtempot och får rytmen sönderblåst med mycket inkast och andra fasta situationer. Vi visar en stor kyla speciellt då vi tvingas till ett ofrivilligt byte av Annelie på mittbacken efter att hon fått en armbåge i huvudet. Frida får hoppa in igen denna gång som mittback. Vi flyttar även ner Stengårds och avslutar matchen med en 5 backslinje för att vara på den säkra sidan. Domaren blåser av och detta var en seger som smakade fågel. Måste berömma laginsatsen och på det sättet tjejerna genomförde den här matchen under som här förhållandena. En oerhört tung vinst och nu ska batterierna laddas under sommaruppehållet så syns vi på Lövängen den 7/8 då vi tar emot serieledande (för tillfället) Vallens IF.
Trevlig Sommar!!

Bäst i ett hårt krigande G-S idag:

3p – Hanna Stengårds, står som alltid för ett gediget jobb i 90 minuter. Hon är en fantastiskt rivig spelare som inte förlorar många närkamper och man kan alltid räkna med att Hanna kommer ge laget hundra procent av sin förmåga i varje match. Får kröna en mycket bra vår med att avgöra denna match med dagens enda mål.

2p – Caroline Ohlsson, gör en grym match på mitten idag. Ligger klockrent i positionsspelet, missar inte många passningar och dominerar i sitt närkampsspel, hon stod t.om för ett par riktigt fina glidtacklingar.

1p – Lina Albertsson, ny position idag, är betydligt mer van vid att spela mer offensivt men tyckte hon löste denna uppgift på ett alldeles utmärkt sätt. Inga nerver bara fullt ös från start till slutsignal.

 

         
  Hanna S  
  Karin F Lotta Maja J  
     
  Lina Carro  

Frida

Annelie

Julia S

Vickan

  Hanna O
       
         

Avb: Joanna, Jennie, Rebecca

 

tid

mål

målskytt

assist

gult kort

rött kort

övrigt

75'

0-1

Hanna Stengårds

Joanna Johansson

Martin  11-07-2015


   kommande matcher och övriga resultat