F-16

IK Rössö - G-S Orust FC  7-0 (0-0)

Så var det färdigspelat i DM

Ett oavgjort resultat och vi hade varit i final. Om man tittar på slutresultatet kan man utan att vara ett geni konstatera att det var rätt långt borta till ett sånt resultat. Men ser man till matchen var det egentligen bara sista kvarten som vi föll ihop som ett korthus. Och det var när deras 2-0 mål kom och Lollo (för dagen målvakt) blev skadad.

Nu låter det nästan som, att Filippa som fick ställa sig mellan stolparna var rena sållet. Så var nu inte fallet, utan luften gick totalt ur vårt försvarsspel. Vi lät Rössö få alldeles för fina lägen till avslut som de utnyttjade.

Inombords blev jag både arg och besviken på tjejerna att de inte kunde bita ihop och ge allt sista kvarten, för att hjälpa en ny inkastad målvakt. Men samtidigt kan jag förstå att humöret gick ner och orken tog slut, när man känner att matchen är gådd. För skall sanningen fram så hade Rössö legat på och pressat oss hela andra halvlek.

För att vända på det hela så har vi ett exemplariskt försvar spel fram till den 75:e minuten. Det var press understöd, överflyttningar och glidtackling, ja allt man kan önska sig i ett försvarsspel. Målvaktspelet var briljant med bl.a. en straffräddning. Men det var inte den svettigaste räddningen idag. Utan det var i 60:e minuten då en Rössö spelare klappar till bollen helt ren från sex meters håll rakt upp mot nättaket. Vet inte hur Lollo bar sig åt, men som en panter låg hon en rem i luften och räddade bollen. ( Lollo fick stå idag i stället för Flippa för hon var lite förkyld ).

Om det bara var Rössö i andra halvlek så var första betydligt jämnare. Det kunde till och med varit 1-0 till oss i tjugonde minuten då Jenny rycker sig loss och skapar sig ett friläge. Jenny gör allt rätt, får en sid leds förflyttning på målvakten och placerar bollen i det långa hörnet. Problemet var bara att mot alla naturlagar får målvakten ut en tå och styr bollen till hörna. Alva, Filippa och Lisa hade ett par farliga avslut med.

Tyvärr var det bara en sådan här dag då vi inte hade flytet med oss. Alva från F-12 , som fick hjälpa oss idag p.g.a. av många återbud. Kommer in och storspelar, men får känning i låret så var den dagen förstörd. Maja S åker på ett motlägg, knä mot knä och får utgå. Emma kunde inte ge allt p.g.a. ryggsmärtor och var tvungen att byta. Öbom fick utgå då hon fick en smäll på handleden. Och som jag nämnt innan, Lollos skada i samband med 2-0 målet.

Så egentligen kanske det inte var så konstigt att det rann iväg i slutet. Vi får se fram emot nästa års DM då vi bara tappar en spelare för åldersstrecket. Då j****r skall vi få se !!!!