Dam U

Hamburgsunds IF - Gilleby/Stala  0-8 (0-3)

Två hattrickare och storseger

Den här matchen hade ett liknande utseende som A-lagets match mot Myckleby/Morlanda. Den största skillnaden var att Hamburgsund inte hade det kompakta försvaret och att vi satte 38% av avsluten mot 3% i Lördags.

Hanna började målkalaset med att dundra in 1-0 redan i fjärde minuten, framspelningen kom på en delikat frispark av Marre. Sex minuter senare var det dag för 2-0. Maja snurrar upp deras mittback så hon knappt vet vad hon heter och avslutar kliniskt. Jag vet inte om Maja var lite grinig för hon inte fick vara med A-laget mot M/M, för det såg ut att ”nu skall jag minsann visa er”. För med ca: tio minuters mellanrum (när hon var på plan) var hon inblandad i våra mål. Förutom tvåan gjorde hon fyran och femman. 3-0 spelade hon fram till Elin. Även Elin ville visa att hon är en avslutare av rang, 3-0, 6-0 och 7-0 från sin yttermittfälts plats är mer än okey..

Vi ställningen 6-0 möblerade Sven och Christer om laget totalt, bl.a. fick Andrea vara på topp. Något ovan vid sin nya plats i laget skapade hon ändå fyra fina avslut. Det finaste var det sista då hon får en stickare av Hannamittback.. Vid mittlinjen är hon ett par meter efter backen, vid avslutet är hon ett par meter framför. Avslutet är en underbar lobb över målvakten, en lysande uppvisning.

Dagens prestation stod nog ändå Tina för. Med en motståndare i ryggen täcker hon bollen, blir nerknuffad på knä. Motståndaren får understöd, Tina upp på benen igen, snurrar upp de båda och får in ett perfekt inlägg till Elin, som gör 6-0.

Nyckeln till segern var mycket trion på innermitten Ellen, Hanna och Millan förtjänst. Med en underbar bollkänsla, speluppfattning och kämparglöd mejade de ner motståndarna. Tackvare deras spel kunde yttermittfältare och anfallare briljera och backlinjen få en lugn resa.

Oops! Var nära att glömma Vickys insats. Att stå i mål i 85 minuter och inte ha nå´t att göra och sedan få tre frilägen mot sig är inte det lättaste. Tre underbara räddningar varav en bland de svettigaste jag sett. En helt fri hemmaspelare kommer från mitten och går ut mot höger för att få Vicky ur position. Vicky följer med som en skugga och precis när avslutet kommer kastar hon sig och nyper bollen.

Än en gång får vi bekanta oss med domaren José Baez är ett nöje. Att ha en sådan inlevelse, springa mer på en match än vissa domare gör på en säsong, ha en underbar utstrålning och med kraft i pipan så det hörs över halva Bohuslän. Med dessa egenskaper är det svårt att protestera mot något domslut vilket förövrigt inte behövdes.