Dam U

Ljungskile Sk - Gilleby/Stala  4-2 (1-2)

Inte alltid bästa laget som får poängen

Denna soliga dag var det dags att möta Ljungskiles U-lag.
Vi skapade hela tiden chanser och kände oss trygga. Mest trygghet ingav Hanna Oscarsson (dagens målis) som gjorde flera fina räddningar och skapade lugn i laget. Vi blev ev lite väl offensiva så att deras mycket snabba forwards fick stora ytor att löpa på. Deras spelupplägg var upplagt att hela tiden mata forwards med långbollar från försvaret. Det var på detta sätt deras första mål kom till efter 25 minuter. Men strax därefter kunde Maja kvittera på en nickskarv av Denise från Sannas mycket långa inkast. Och Denise såg även till att vi ledde med 1-2 i halvtid på ett inlägg som studsade på en Ljungskileback och in i mål.
De fösta 20 i andra halvlek fortsätter vi skapa fina chanser med både stolp och ribbskott. Sedan gör Ljungskile både 2-2 och 3-2 på 2 minuter även denna gång via långa upplägg på hypersnabba forwards. Men inga negativa tankar utan samtliga står upp kör vidare det är ju vår match. När det återstår ca 10 minuter får deras forward(som står minst 4 meter offside)bollen och helt ensam punktera till slutresultat 4-2.
Sammanfattning:Jag tror att vi alla har känslan med oss att vi bara lånat ut dessa 3 poäng som vi tar hem i returmötet efter sommaren. Det känns också bra att samtliga orkade denna stekheta dag med endast en avbytare och några även spelat A-lagsmatch dagen innan.