Dam U

Gilleby/Stala - Herrestads AIF  3-1 (1-1)

Stabil seger som kunde varit större

Årets första tävlingsmatch på Tavlebord bjöd på strålande solsken och lätt vind. Damerna bjöd på en bra första halvlek men ännu bättre andra.
Vi startade piggt med ett avsut av CarrO strax utanför redan efter två minuter. Tre minuter senare fick vi se ett fint sammspel mellan Millan och Josse där den sistnämnda gjorde ett galant avslut imål. Gästerna kunde lyfta upp spelet efter målet och fick till några hörnor, dock utan resultat. Samspelet mellan Josse och Millan fungerade mycket bra fram till att luften tog slut för Milla så att hon var tvungen att byta. Innan bytet hade de skapat minst tre kvalifiserade målchanser. Vi hamnade lite fel i possisionerna under de första 45 så det tryck vi önskade mot Herrestad uteblev, fast chanser saknades inte. Med lite flyt hade vi nog gjort ett par mål, men man skall nog inte ta äran från gästernas backar och målvakt att det inte blev några fler.
I 34 minuten såg vi bollen rulla in bakom Jessie, hur det gick till vet nog inte ens hon själv. Jag tror t.o.m. Joe Labero hade blivit avundsjuk på denna uppvisning.
Med svag medvind i ryggen tog vi tag i spelet direkt efter halvtidsvilan. Vi radade upp den ena farligheten efter den andra. Josse var den som var mest på hugget och skapade fyra bra lägen redan dom första tio minuterna. Trots den pigga starten dröjde det till den 22 minuten innan Jenny på en fin boll från Ulle kunde spräcka nollan i halvlek två. Herrestad försökte lyfta upp spelet men hade det väldigt svårt att komma till avslut. När knappa kvarten kvar fick Ellen en drömpassning av planens gigant (Josse). Med ett par kvicka steg och en härlig bollkänsla placerar Ellen in bollen i det korta hörnet och faställde slutresultatet 3-1.
I dag fick vi se en debutant i damlaget, Cecilia Erlandsson. Det är gott att se vad som kommer underifrån och att man inte behöver vara det minsta orolig för lyfta fram tjejerna i 16-årslaget. Som ni förstår gjorde Cecilia en myckat bra match.