F-16

Gilleby/Stala - Valbo HIF  5-0 (4-0)

F16 glänser vidare

Även andra seriematchen var ett steg uppåt. Denna gång var det HEF Valbo som bjöds på en lektion i hur fotboll skall spelas. Våra gäster kämpade tappert med MVG i betyg de första 25 minuterna. Då hade de jagat den boll som vi knappt lånat ut och när deras fokus inte orkade mer började vårt målkalas. Hanna och Johannas sampel fortsätter ge resultat och vårt mittfält med kloka Ida kämpen Malin O och Duracell (Denise) som hela tiden vänder upp spelet lugnt och klokt såg till att det stod 4-0 i pausen.
I andra halvlek kände vi oss trygga och skapade inte riktigt lika vassa chanser som tidigare. Men vårt stabila försvar såg till att vi kunde vara lugna och även Sara i målet kan väl få låna bollen lite. Det måste nämnas att Sara tilldelas en assist då en av hennes utsparkar var så lång att Hanna lugnt kunde göra sitt andra mål för dagen. Enda målet i andra halvlek vet jag inte om det skall tilldelas Ida eller Cecilia då det var en situation där Idas skott räddade något ”innanför” mållinjen men vad gör det när Cecilia säkert placerar returen. Alltså 5-0 på en som vanligt perfekt Lövängen