Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

Matchreferat


F-14 div 2 höst

IK Rössö Uddevalla F98 - G-S Orust FC  1-2 (0-1)

Bitarna börjar falla på plats!!!

Bortamatch mot Rössö och chans till revansch på vårens lite tama insats på samma plan. Revansch blev det!!! Nötandet och pratet om att våga SPELA fotboll, ”vårda bollen”, hålla ihop laget och försvara oss tillsammans verkar ha gett resultat.
Vår 1:a halvlek är något av det bättre vi presterat i år. Riktigt bra försvarsspel med tät markering och bra understöd när det behövdes. Ingen tid för Rössöspelarna att slå passningar i lugn och ro eller komma till skott på vår planhalva (vilket vi lärde oss förra mötet att de var vassa på). När vi erövrade bollen så briljerade vi med bra uppspel från backlinjen, lugnt och behärskat passningsspel på mitten och bra rörelse och snyggt kombinationsspel på topp. Vi för spelet och skapar flera bra lägen men gör inte några mål. Men Uddevallatjejerna är vassa i sina omställningar och skapar också några vassa chanser bl a ett hårt stolpskott. Mitt i 1:a halvlek får vi äntligen utdelning efter ännu ett bra anfall där Matilda S får bollen i ytterkant på straffområdet. Hon utmanar sin back och ”vickar” sig förbi in i banan och skjuter i steget otagbart för målvakten som tvingats flytta i sidled, ursnyggt!!!!
1-0 i halvlek känns skönt och rättvist men långtifrån säkert.
2:a halvan av matchen blir spelmässigt inte lika bra men inställningen och försvarsspelet är fortfarande strålande. Rössö vinner fler bollar på mitten lägger farliga instick bakom vår backlinje men de bollar våra backar inte får undan är vår underbara målvakt Lillan ute och plockar, vilken match hon gör!! Hon inte bara räddar skott och plockar inlägg utan vågar också ligga långt ut och styra bort bollar som kunde blivit till frilägen. Hon pratar och skapar lugn i backlinjen och nytt för att vara Lillan var att hon löste tillbakaspel med fötterna samt skötte insparkarna själv. Gött o se!!
Vi får tacka Marre för bra instruktioner och hoppas att de tränar vidare ihop för då kan det bli riktigt bra.
En bit in i andra halvlek hjälper inte ens Lillans storspel. Hemmalaget bryter ett uppspel på högersidan på vår planhalva och en av flera kanonskyttar i Uddevallalaget avancerar några meter och trycker in ett långskott i nättaket otagbart för Lillan. Snyggt och rättvist skall erkännas!
Vi fortsätter att kriga bra men våra anfallsförsök blir mest kontringar nu vilket gör att vårt mittfält och vår backlinjefår slita hårt. Mot slutet börjar Maja ”trampa luft” efter hårt försvarsjobb och några resultatlösa solokontringar och får vila en stund, detta skulle visa sig bli ett lyckodrag! De minuter hon fick på bänken och lite vätska i kroppen gjorde att hon fick lite” nytt spring i benen”. När hon kommer in igen river hon tag i bollen på mitten och ger sig iväg på en ny solorusch. Hon rundar backlinjen med boll och skjuter ett kanonskott som Rössökeepern lyckas rädda, men då kommer nästa krigare farande. Carro Roth har hängt med och hårt trängd av en back vräker hon sig fram och trycker in returen i mål. Vilket underbart viljemål från början till slut. Sista minuterna blir tuffa och Rössö har en kvitteringsboll inne som korrekt döms bort för offside. Vi lyckas stå emot den sista anstormningen och tar en riktigt skön vinst!!!!!
För att gå in på spelarkritik en sådan här dag måste man nämna alla och så får det bli:
Lillan: Tryggheten och säkerheten själv, vilken utveckling!!!
Öbom: Enkelt och säkert försvarsspel, kanonuppspel och bra frisparkar med vänstern.
Fille: Bättre för varje match, härlig blick för spelet, följsam, tuff om det behövs och lugn och säker med bollen.
Lisa: Kanske inte klockren i sina rensningar ännu men ordnar oftast upp det själv, inte många anfallare i den här serien som springer ifrån henne!
Anna: En krigare som få som aldrig ger sig och som alltid försöker att göra något bra med bollen.
Mirre: Har höjt sig en nivå sedan i våras. Mer resolut i brytningarna och med ett vårdat passningsspel. Fortsätt så!
Nanna: Vill alltid ha boll och alltid utmana sin spelare. Har tuffat till närkampsspelet och har ett riktigt vasst skott!
Sara och Maja: Skriver det som ett team för det börjar det bli nu. Som dom sliter, krigar löper och vinner bollar på mittplanen. Har nu börjat att göra det lite smartare tillsammans vilket gör att dom har krafter över för det offensiva spelet. Har förbättrat sitt passningsspel!
Frida F: Lugn och klok med bra blick för spelet och med bra tillslag på bollen. Kul att hon är tillbaka efter en tids sjukdom.
Frida D: Snabb och orädd och tar oftast raka vägen mot mål. En riktig joker när hon vaknat på rätt sida. Har också höjt sig mycket sen i våras.
Alex: Börjar få upp ork och ”klippet i steget” efter en mardrömssäsong med skador och sjukdom! Starkt att inte ge upp!! (fast det ordet finns nog inte i Berntssonsläktet) Man önskar att säsongen varit längre för hennes skull.
Roth: Smart spelare med bra blick för spelet och som trots storleken ofta går vinnande ur trassliga situationer. Har varit nära flera gånger under säsongen men fick nu göra sitt efterlängtade mål. Grattis!
Flisan och Matilda: Anfallsteamet för dagen som jobbade riktigt hårt och bra tillsammans. Båda är bra bollmottagare och farliga avslutare. Flisan står för kraften och skotten och Matilda för speed och finess!
Vi ledare är otroligt stolta och imponerade över dagens insats!!!






 

         
  Matilda S Flisan  
  Maja  
Nanna       Frida D
  Sara  

Öbom

Lisa

Fille

Anna

  Lillan
       
         

Avb: Alex, Miranda, Frida F och Roth

 

tid

mål

målskytt

assist

gult kort

rött kort

övrigt

'

Mattias Skoglund  10-09-2012


   kommande matcher och övriga resultat