Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

Matchreferat


F-14 div 2 höst

G-S Orust FC - Kungshamn /SIF/BIF/HGIF/SDFF  0-2 (0-1)

Tuff kamp mot serieledarna!

Hemmamatch mot Kif/Sif/Bif/Hgif/Sdff som i vårserien straffade oss ordentligt på sin hemmaplan med snabba omställningar och bra passningsspel. Inför den här matchen pratade vi om att hålla ihop vårt lag i försvarsspelet för att kunna ge varandra understöd och inte bjuda på för stora ytor. Vi ville också fortsätta med det fina passningsspelet vi hade i Herrestadsmatchen.
Första halvan av 1:a halvlek lyckas vi bra med detta, vi ligger rätt i våra utgångspositioner och styr motståndarspelet ut på kanterna. De inlägg och skott som kommer utifrån plockar Lillan hur säkert som helst. När vi vinner boll skapar Matilda och Felicia på topp flera bra lägen men lyckas inte riktigt med avsluten. Maja och Sara äger mittplanen och vårat mittbackspar Fille och Lisa spelar följsamt och säkert. 2:a hälften av halvleken skapar Kif ett större tryck på oss med bra bollar mellan våra ytter- och innerbackar som vi tvingas rensa ut över sidlinjerna vilket gör att de kan flytta fram positionera, dock utan att skapa några jättelägen. Tyvärr bjuder vi gästerna på 1-0 efter en misslyckad rensning utanför eget straffområde som utnyttjas med ett bra skott i burgaveln. Inte orättvist men det kändes onödigt!
Trots detta är humöret gott i halvlek och det känns som vi är med i matchen om vi bara vågar hålla tag i bollen fast vi hamnar under lite press.
I 2:a halvlek spelar vi riktigt bra. Våra ytterbackar Miranda och Matilda Ö löser sina defensiva uppgifter bra och startar flera anfall med bra uppspel.De gånger någon kommit förbi är våra mittbackar där och understödjer precis som tränat på, kul att se! På mitten löper Vera många kilometer i bägge riktningarna och tar för sig på ett sätt vi inte sett på länge (till och med som innermittfältare). Matilda S ser pigg ut med bra bollkontroll och vassa passningar men kommer inte till de riktigt vassa avslutslägena.
Matchens två Orustgiganter är dock Lillan och Sara.
Lillan stensäker på skott och inlägg samt säkert agerande långt ut i straffområdet vilket stoppade många möjligheter för motståndarna, hur bra som helst!
Sara gjorde sin bästa insats för året. En stor arbetsinsats mot Kif:s duktiga mittfältare (vilket hon oftast bjuder på) kryddades av ett bra passningsspel som skapade bra omställningar men också lugnare spel när det behövdes, härligt att se!!
Vi står upp bra och etablerar ett eget spel i 2:a halvleken men i ärlighetens namn så skapar vi inte några jättevassa chanser till kvittering. I stället kan Kif kontra in 2-0 på slutet när vi chansar med att flytta fram folk för att utjämna! Aldrig kul att förlora men på det sättet vi gör det kan vi ändå se oss själva i spegeln och säga att vi gjorde en ok insats!

 

         
  Matilda S Flisan  
  Maja  
Vera      
  Sara  

Öbom

Lisa

Fille

Natta

  Lillan
       
         

Avb: Jassan, Miranda och Roth

 

tid

mål

målskytt

assist

gult kort

rött kort

övrigt

'

Mattias Skoglund  10-09-2012


   kommande matcher och övriga resultat