Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

Matchreferat


F-12 Grupp 1

Stala IF - Henåns IF  2-2 (1-1)

På tårna i höstderbyt

Söndagseftermiddag och samtidigt solsken & uppehåll... det bådade gott.
Dagens inför-snack handlade om att vi skulle "sälja oss dyrt" alltså ligga nära våra motståndarna och på så sätt vinna mittfältet där vi vet att Henån är starka.
Det märktes redan från start att det skulle bli en tuff match - Henån satte upp ett högt tempo men vi hängde med bra. Det går inte att sticka under stol med att Henåntjejerna har ett bra passningsspel och i 10:e minuten rann en tjej igenom och sköt ett skott som var otagbart för Elin i målet.
Det höjde vår moral och tjejerna jobbade sig in i matchen. Vi visade att vårt passningsspel heller inte går av för hackor. I den 16:e minuten kommer Maja drivande med bollen på högerkanten, tar sig förbi sin försvarare, tittar upp och slår en fin passning till en fristående Olivia framför mål. Bollen studsar tyvärr till så Olivia får ingen ren träff - OTUR...
Vi ger oss inte - vi matar på och har en bra period. Så - i den 27:e minuten kommer en långboll från backlinjen(tror jag)till en helt fristående Frida. Hon vänder på en femöring och sätter behärskat in 1-1 - Härligt Frida!
Snacket i halvlek - Fortsätt håll upp spelet och kämpa ända in i kaklet. Vi släppte igenom lite för många solochanser i första halvlek så vi måste ligga lite tätare... och som de gör det.
Tjejerna river & sliter och skapar chanser. Nathalie S snor bollen och kommer runt på högerkanten, tittar upp och får på ett rungande skott som målvakten tyvärr lyckas tippa ut till hörna.
Två minuter senare får Michelle på en jätte-lobb från halva plan som hade kunnat bli årets mål...men bollen går över målvakten men studsar sedan över ribban också.
Men allt slit ger också utdelning - mitt i andra halvlek kommer Natalie S igen, får på ett skott mitt framför Henånmålet (jag tror en höger utsida) som tar en härlig bana och rasslar in i målvaktens högra burgavel till 2-1!
Spelet böljar nu fram och tillbaka och båda lagen har chanser. Det blir tyvärr ingen vinst för Henåns bästa spelare(i mina ögon)
kommer igenom och får till ett pangskott - inget att göra åt.
Idag vill jag tacka tjejerna för en helt otrolig kämparinsats. Backlinjen(som bara gick runt på tre tjejer)Mittfältet(som fick springa otroligt mycket)Anfallet(som lyckades med två baljor)kämpade galant & Elin i målet räddar oss både en och två gånger.

Det är allt med stort vemod som jag lämnar detta härliga gäng. Tjejerna har utvecklats mycket under året, som ni alla som följt oss har sett. Jag vet & ser att de har ännu mer att ge, men det är dags att ge dem en ny röst att lyssna till.
Tack Rosmarie för de här två säsongerna som vi har haft detta lag tillsammans. Du har inte alltid varit lätt att tas med;-) men så himla roligt vi har haft. Jag vet inte om det var för att du bet dig i läppen i slutet av matchen, som du hade en tår i ögonvrån... Du kommer att vara ett stort stöd för tjejerna när de går upp till GS nästa år.
Nog med sentimentalitet...
Vi har två egna träningar och två ihop med Myckleby/Morlanda innan det är dags för Klubbmästerskapet den 13:e oktober - så tjejer, ropa inte Hej än - jag har två veckor kvar...

 

 

tid

mål

målskytt

assist

gult kort

rött kort

övrigt

'

/Eddie  30-09-2012


   kommande matcher och övriga resultat