Myckleby/Morlanda - Stala IF  2-1 (1-1)

Det ville sig inte!

Söndag eftermiddag och derbymatch mot våra grannar på fel sida 160:an - Myckleby. Efter mycket regnande under dagen, så blev det faktiskt uppehåll - annars brukar vi jämföra Svanesund med Borås...
Idag behövde vi inte be tjejerna om extra laddning, de fixade de så bra själva.
Hög press & högt tempo var dagens signum. Redan i den andra minuten så hängde vi in 0-1. Alexandra får bollen på Mycklebys vänsterkant, driver några steg,lyfter blicken,ser Michelle komma löpande och lägger en genial passning till en fristående Michelle som säker sätter bollen i mål.
Sedan följer en period där vi har det mesta av spelet, men MIK/Morlanda är inte helt ofarliga. De har ett ribbskott i åttonde minuten.
1-1 kommer i den tionde minuten - ett långskott som Elin är skymd på.
Tjejerna låter sig inte dämpas av detta utan har ett fortsatt bra spel och många chanser. Maja har en underbar frispark, som målvakten får händerna på och vi hinner inte fram på returen.
Vi skapar chans på chans. En lurig hörna från Maja som sniker tätt utanför. Precis innan pausvilan får Frida en ypperlig chans när hon får till ett bra skott som målvakten tyvärr tar.

Vi pratar ihop oss i halvlek - det är bara att köra på.

Andra halvlek börjar bra precis som första. Maja har flera skott på mål och även ett friläge, men målvakten hinner styra undan. Tjejerna radar upp chanser och passningarna är ett riktigt klapp-klapp spel. Vi låter bollen göra jobbet och MIK/Morlanda-tjejerna får jaga hela tiden.
Då händer det som inte får hända - i en tilltrasslad situation framför vårat mål, räddar Elin och bollen hamnar framför Michelle, som tar med händerna... inte handboll här... Domaren kan inte annat än att blåsa straff! Detta är sånt som händer...
Elin ställer sig på mållinjen och "stirrar ut" straffskytten - och hon plockar straffen - Härligt Elin!
Vi fortsätter vår press som om inget hade hänt. Jag kan inte nog berömma detta underbara passningsspel. Men det är då själva... när det är fem minuter kvar får MIK/Morlanda en frispark som deras duktiga skytt prickskjuter in till 2-1.
Tjejerna fortsätter i ett högt tempo för att åstakomma en kvittering, men denna gången lyckas vi inte.

När vi pratar efter matchen är vi ledare överens om att detta var ett orättvist resultat. Ett sånt vackert passningsspel bör ge mer utdelning.
Vi hoppar inte i säcken med detta utan laddar för nästa match. Stenungssund hemma den 9 september.