F-12 Grupp 1

Stala IF - Ödsmåls IK F12  4-1 (2-0)

Upp & ner, ner & upp

Tidig morgon och match mot Ödsmål.
Vi försökte tagga oss så gott vi kunde och vår taktik för dagen var att spela upp mot anfallarna som sedan spelar tillbaka för skott, vägg etc.
Vi tog tag i taktpinnen direk och startade i ett bra tempo. Redan i tredje minuten får Liza tag i bollen framför mål och bredsidar in bollen otagbart för Ödsmåls målvakt.Vi skapar många chanser, skott utifrån - härligt att detta har lossnat som vi pratat så mycket om. Vi har ett härligt tryck mot Ödsmåls backlinje och i 14:e minuten händer något märkligt...
Isabel, som ville byta (men inte fick...)befann sig vid mittcirkeln på egen planhalva när hon får en passning. Hon skickar upp ett hejdundrande skott och vänder sog om och springer mot avbytarbåset. Vad hon inte ser är att skottet går direkt mot mål och målvakten lyckas inte hålla bollen - MÅL!
Vi behåller trycket halvleken ut.
I början av andra halvlek blir vi lite loja och oorganiserade. Vi missar utsparkar och uppspel - helt enkelt tvåa på bollen.
Ödsmål är inte sena att utnyttja läget och skapar några genomlöpningar och gör 2-1 i den 13:e minuten.
Varningsklockorna ringer och tjejerna skärper till sig. Vi skapar fler och fler chanser bl.a. kommer Olivia fri på högerkanten och spelar snett inåt bakåt till Natalie.S. som tyvärr har oturen att bollen hoppar till precis innan hon ska skjuta, så bollen stryker tätt utanför. Hon har även en boll i mål, mendet var redan avblåst.
Ödsmål är inte helt ofarliga - har ett farligt frisparksläge där bollen stryker tätt ovanför Elins ribba.
Nu har vi kommit igång ordentligt igen och avslutningen på matchen blir ett fyrverkeri av målchanser.I 27:e minuten får Michelle på ett skott efter en hörna, i 28:e gör Liza sitt andra mål genom att på ett slalomliknande sätt ta sig från egen planhalva och avsluta i mål. Det sista som händer i matchen är att Frida bryter ett uppspel från Ödsmål och passar till Michelle som kommer löpande och bryter in från höger och slår en höger yttersida i bortre burgaveln. 4-1 blir slutresultatet.
Det vi tar med oss idag är att vi kan komma tillbaka fast vi "dippar" i början av andra. Never surrender
Njuta kan vi göra ikväll sedan blir det hårdträning i veckan inför derbyt med Myckleby nästa helg.