F-14 div 2

IK Rössö Uddevalla - G-S Orust FC  6-1 (3-0)

Sönderskjutna på Ängevi!

Sista matchen i våromgången mot mittenkonkurrenten i serien - IK Rössö – från Uddevalla. Vinst i matchen skulle innebära en 6:e plats i serien medans en förlust skulle ge en 8:e plats.

Matchen startar lite ”sömnigt” för vår del och Rössö tar kommandot direkt och skapar flera chanser första 5 minuterna. När vi väl kommit på att matchen börjat börjar vi spela riktigt bra fotboll under en 20-minutersperiod. Vi tar oss fram på vår högerkant ett flertal gånger med bra inlägg både från Carro B och Nanna som sånär resulterade i mål när Carro R höll sig framme, men nickarna ville inte in. Vera har ett skott utanför efter en bra hörna från Felicia i den 25:e minuten. Strax därefter sticker Rössö upp i en snabb kontring och gör 1-0 vilket inte kändes helt logiskt just då . Efter målet tar hemmalaget över taktpinnen och vi blir återigen lite för försiktiga. Hemmalaget vinner ofta bollen väldigt enkelt vilket pressar tillbaka oss i banan. 2-0 och 3-0 kommer också innan pausvilan på bra skott utifrån.

2:a halvlek börjar med mycket bättre spel än vad som avslutat den 1:a. Tyvärr träffar en olycklig rensning - efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde – vår egen back och går in i mål redan efter 5 minuter. Vi fortsätter att kriga på och i den 17 minuten skjuter Felicia ett mycket bra skott i steget som hemmalagets målvakt räddar snyggt. Rössö straffar oss återigen med några långskott utifrån och går ifrån till solklara 6-0. I den 30:e minuten får vi till slut utdelning vilket känns skönt och välförtjänt. På en frispark från höger stör Nanna så bra att bollen går över hemmalagets målvakt och där dyker Vera upp och trycker in sitt 1:a seriemål. Detta blir också slutresultatet i matchen.

Plus för bra insats för Vera på yttermittfältet som alltid är spelbar och gör löpjobbet, en krigare som inte ger sig. Kul med utdelning i målprotokollet också. Bra inhopp gör också Nathalie på högerkanten som kommer in och spelar enkelt och klokt vilket leder till många bra anfall på högerkanten.
Inte mycket att säga om förlusten, vi får försöka att ta revansch till hösten.