F-14 div 2

Herrestads AIF - G-S Orust FC  4-5 (2-2)

Målkalas på Undavallen

Till matchen mot Herrestad kom vi med några tunga förluster i bagaget. Det märktes på tjejerna att de var ute efter en seger i dag. Inför matchen pratade vi om att vi skulle våga ligga högre upp i banan för att sätta press på våra motståndare och att vi inte skulle spela på chans utan hålla bollen inom laget.
Matchen börjar med ställningskrig på mittplanen utan så mycket ordnat spel och utan att något lag skapar farliga chanser. Den senare punkten skulle snart komma att ändras.
En kvart in på halvleken får Carro B en bra boll på vänsterkanten och tar sikte rakt mot mål. Hon passerar två motståndarbackar på vägen och avslutar säkert, Ett riktigt klassmål som blir starten på en nervös målfest! Glädjen blir kortvarig för Herrestads snabba anfallare kvitterar ganska omgående vilket skulle visa sig bli ett återkommande mönster hela matchen. Vi för spelet men hemmalaget är mycket farliga i sina kontringar. 2-1 kommer rättvist genom Felicia men en ny kvittering kommer ganska raskt och halvtidsresultatet skrivs till 2-2.
I andra halvlek tar vi återigen kommandot i målprotokollet efter ett snyggt skott av Nanna men Herrestad ger sig inte och kvitterar på nytt till 3-3. Detta var dock som jag skrev i början en match där våra tjejer bestämt sig för att ta en seger. Felicia gör sitt andra mål för dagen efter ett långt inkast som gör henne helt fri i straffområdet, avslutet med vänster fot är behärskat. Detta kändes som segermålet men hemmalagets duktiga forward ville annat och med ca 15 minuter kvar kvitterade hon efter en snygg soloprestation. Skulle kunna vara läge för misströstan men inte, fullt ös framåt för ett segermål. Med ca 10 minuter kvar av matchen kommer så det förlösande segermålet. Matilda S som fått flytta ut på favoritplatsen som yttermittfältare får en boll på högerkanten, lurar sin back och avsluter distinkt i burgaveln. Vilket skönt mål!
Matchen i sig är spelmässigt inget att lägga på minnet men attityden att aldrig ge upp och tro på det vi gör är positiv och det tar vi med oss. Måste ha varit en kul/spännande match att se på.
Om vi ändå är inne på det positiva så var det kul att våra anfallare fick göra mål igen och att Matilda S fick utdelning . Vera och Carro R:s pigga inhopp lovar väldigt gott framöver. Härligt också att se Fille tillbaka på planen som säker mittback (kommer bara bli bättre nu när hon hittat bot för andningsproblemen). Till sist måste vi också berömma Maja som gör ett jättejobb på mitten i dag. Hela tiden rätt i sitt positionsspel och väldigt löpstark både offensivt och defensivt.
Grattis till segern tjejer, njut och ladda för derbyt i nästa omgång!