Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

Matchreferat


F-12 Grupp 1

Stala IF - Herrestads AIF vit  0-1 (0-0)

Strålande sol och bländande spel !

Då var det dax igen för hemmamatch för F12 i ett för dagen Lövängen som badade i sol. Så förutsättningarna fanns där för att det skulle bli en rolig och spännande match och det blev det verkligen.
Tjejerna startade i högt tempo och man undrande hur länge de skulle orka i den ovana värmen. Fasten tempot var så pass uppskruvat fick de passningsspelet att stämma och gång på gång var de framme på avslut.Hade det inte varit för att Herrestads tjejerna var så duktiga på att försvara sig så kunde det ha varit ett och två mål till oss.
I mitten av första halvlek fick Herrestad en straff, men nu kom Elin in i bilden, hon spände ögonen i straffskytten som blev lite "shakey" och sköt över. Man kan inte säga att spelet böljade fram och tillbaka utan det var riktiga uppspel med härliga passningar från båda lagen. Vi fick en välbehövlig halvtidsvila, fyllde på med vatten och fick pusta ut. I andra halvlek så tro det eller ej så behöll de samma tempo och passnings spel.Det är inte för inte som man blir rörd i sitt gamla tränarhjärta när man ser tjejerna göra allt detta som jag har "tjötat" om - rörelse,att man tittar upp,snackar,löpningar och härliga dribblingar m.m.
Men ibland är inte fotbollen rättvis. I 52min så får en Herrstad tjej bollen bara av en slump för att den tuschade på en av våra spelare och då står det 0-1. Små marginaler men "that´s life". Detta fick våra tjejer att starta en ursinnig forcering och hade matchen bara varit ett par tre minuter till så hade jag varit säker på att vi hade stänkt in ett mål. Nu slutade matchen med Herrestads seger men ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist, enligt mig. Får bara tjejerna lite distans till den här matchen så tror jag dom allt är nöjda med spelet som dom presterade och det skall dom vara för detta var den bästa matchen spel mässigt som dom har gjort. Det är härligt och se hur dom jobbar för laget och jag måste få citera min tränarkollega i Herrestad som efter slutsignalen kom fram och sa "sådana här matcher får man gåshud av" bara att stämma in. Kul oxå att så många nära och kära var uppe och såg matchen. Ni skall veta att detta stärker tjejerna och jag skall inte glömma det som jag har gjort förut utan vi tackar våra ungdomsdomare som gör en helgjuten insats. Dommaren för dagen var Pontus Olsson.
//Tränarna

 

 

tid

mål

målskytt

assist

gult kort

rött kort

övrigt

'

Eddie  23-05-2012


   kommande matcher och övriga resultat