F-14 div 2

KIF/SIF/BIF/HGIF - G-S Orust FC  3-0 (1-0)

Blåsig bortaförlust!

Blåsig Söndag i Kungshamn och match mot KIF/SIF/BIF/HGIF på deras konstgräsplan. Maja vinner slantsinglingen och väljer medvind i 1:a halvlek vilket borde ge fördel men det är KSBH som börjar bäst. Dom är lite hetare, storleken större och med snabba omställningar på sina kvicka anfallare skapar de flera vassa lägen på våra misstag. Vi jobbar oss dock in i matchen genom att minska misstagen på mittplan och ligga lite tätare på våra motståndare. Förbättringen av spelet och hjälpen av vinden gör att vi kan flytta fram laget och skapa flera bra lägen.
Tyvärr är det KSBH som gör 1:a målet återigen efter en snabb omställning. Vi fortsätter att trycka på men närmre än ett stolpskott efter ett mönsteranfall kommer vi inte, underläge men en klart godkänd halvlek.
2:a halvlek och vi får känna på motvinden i norra Bohuslän.
Skillnaden i storlek och den bättre touchen på bollen hos våra motståndare märks tydligt i andra halvleken. Vi blir ordentligt tillbakapressade och vår backlinje och Lillan i mål får mycket att göra. Lisa L är våran räddande ängel i dag! Hon styr backlijen fantastiskt bra och avstyr flera lägen när motståndarnas duktiga anfallare är på väg att rinna igenom.
Till slut hjälper inte ens detta. KSBH tar rättvist ledningen med 2-0 och det tvingar oss att chansa lite. Vi byter ut en back och satsar på en extra anfallare men lyckas inte skapa något tryck. Våra uppspel, in/utsparkar når sällan längre än halva vår planhalva och då är det svårt att göra mål. Det är hemmalaget som skapar de farligaste chanserna och vår 3-backslijen ställs ofta ensamma mot många hemmaspelare när vi chansspelar. 3-0 kommer rättvist i slutet av matchen.
Beröm ändå till våra tjejer för att de aldrig ger upp. Inställningen har blivit väldigt mycket bättre, vi kämpar som ett lag vilket är kul att se. Extra plus till Lisa L som gör en kanonmatch där bak, hon blir bara bättre för varje match.
Det vi lärde oss i dag är att vi måste hem och nöta tillslag på bollen, det blev väldigt utslagsgivande i dag.