F-16 div 1

Sotenäs DFF - G-S Orust FC  4-4 (2-1)

Järnvilja räddade en pinne

Match tre och gräspremiär i div.1 idag för våra ungdomar. Matchen spelades på Havsvallens fina gräsmatta i Smögen. Lite kul var att det var en förmatch åt Smögen-Stala (2-1) i div V.

Vi fick en smakstart på matchen på en av många fina hörnor av Christine. Målskytt var Emilie P som iskallt bröstade in hörnan i mål. Tyvärr så funkade inte spelet som vi ville i första halvlek utan hemmalaget kunde sätta oss under press. ,

Efter en kvarts spel får de en frispark till vänster strax utanför straffområdet (hade inte protesterat om det blivit straff). Frisparken skruvas över Johanna in i bortre burgaveln., inte mycket att göra för vår keeper. Några minuter senare var det dags igen när de kommer in från högerkanten och dundrar in 2-1.

Som sagt spelet kunde vara mer att önska, men när vi väl kom upp i plan var giftigt nästan varje gång. Ett litet snack i halvlek att krympa lagdelarna och att de olika lagdelarna jobbar mer förvarandra gav ganska omgående resultat. Samma som i första gör vi mål efter tre minuter. Detta efter en underbar upprullning av oss där Emelie P får bollen från ??, spelar fram Jennie som frispelar Jossa.

Nu var det ett helt annat spel från vår del än i första, bollen rullade mellan oss på ett helt annat sätt och ytorna krymptes. Jossa och Jennie var klart hetast på avsluten och var nära flera gånger att näta. Trots detta var det Sotenäs som gör nästa mål, ett inlägg efter marken som Johanna inte riktigt får tag i utan lämnar retur som slår i mål. Johanna som för övrigt var en av våra bästa spelare med 15 räddningar idag från ett skjutglatt Sotenäs.

När deras 4-2 kom kändes det inte helt rättvist och på sättet det kom berodde nog som en känd bisittare sa ”trötta ben trötta hjärnor”. Bollen gick som ett flipperspel framför mål innan den trycktes in.

Två måls underläge och bara tjugo minuter kvar kan man tänkas att det kom fram en del tunga huvud, men inte. Våra tjejer ökade farten tryckte på och reducerade. Åter igen var det Jennie som spelade fram Jossa till ett friläge. Visserligen gör deras målis en kanonräddning, men Jossas vilja ville bara ha in bollen, hon tog tag i returen snurrade upp ett par och tryckte in den.

När tio minuter kvar av matchen får vi en straff. Tyvärr får Jossa ställa sig in i det fina sälskapet med Ronaldo, Kaka, Messi och Ramos. Hon hade nog hellre villat slippa att va med den fina kvartetet vad det gäller missade straffar, men det är bara att bita ihop och komma igen. Och det vet jag att hon gör.

I slut minuterna får Emelie P ett jätteläge där hon gör helt rätt och chippar bollen bredvid målisen. Det var bara det att en back han ifatt bollen och räddade den på mållinjen. Det var då märkvärdigt, inget flyt alls. Men på den kommande hörnan vände det. Jennie slår en stenhård hörna som turligt styrs in i mål av deras spelare och en pinne vardera var ett faktum.

Detta var nog den anfallsgladaste match jag varit med i på länge, 46 avslut fördelat ganska jämt med ett litet plus för hemmalaget. Visserligen var det många långskott från Sotenäs fötter men dom var långt ifrån ofarliga. Hade inte Johanna varit i så fin form hade det inte varit roligt. Tack Johanna och Tack alla andra för att ni visade en järnvilja att ta poäng.

2 min. Hörna G-S Orust FC från höger
3 min. !!! MÅL 1-0, Emelie P bröstar in bollen vänstra delen av målet. Assist: Christine
7 min. SDFF, friläge, målvakten räddar
7 min. SDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
8 min. Jennie, friläge, målvakten räddar
9 min. Hörna G-S Orust FC från höger
10 min. Hörna G-S Orust FC från höger
11 min. Hörna G-S Orust FC från höger
11 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför högra stolpen
14 min. !!! MÅL 1-1, SDFF frispark strax under ribban
17 min. SDFF, avslut utanför, vänster om målet
17 min. Hörna SDFF från vänster
18 min. !!! MÅL 1-2, SDFF närskott högra delen av målet
20 min. BYTE Tara in - Emelie E ut
20 min. SDFF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
21 min. SDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
24 min. BYTE Hanna in - Klara ut
25 min. Jossa, avslut, över målet
25 min. Cornelia, avslut utanför, höger om målet
26 min. Hörna SDFF från höger
29 min. Emelie P, friläge, målvakten räddar
33 min. Hörna SDFF från vänster
34 min. SDFF, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
35 min. BYTE Emelie E in - Tara ut
35 min. SDFF, avslut, över målet
39 min. Jennie, avslut utanför, vänster om målet
39 min. SDFF, friläge, målvakten räddar

40 min. BYTE Klara in - Hanna ut
43 min. !!! MÅL 2-2, Jossa friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Jennie
44 min. Emelie E, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
45 min. VARNING SDFF
45 min. Jennie, avslut utanför, höger om målet
47 min. Hörna SDFF från höger
48 min. Jossa, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
50 min. Jennie, farligt avslut strax utanför högra stolpen
52 min. SDFF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
52 min. SDFF, farligt avslut strax över ribban
53 min. !!! MÅL 2-3, SDFF slår in en retur vänstra delen av målet
53 min. Jennie, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
55 min. SDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
60 min. Hörna SDFF från vänster
61 min. !!! MÅL 2-4, SDFF skjuter in bollen vänstra delen av målet
61 min. BYTE Hanna in - Christine ut
62 min. Jossa, avslut på mål som målvakten lätt tar
64 min. SDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
65 min. SDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
65 min. SDFF, avslut utanför, höger om målet
66 min. !!! MÅL 3-4, Jossa slår in en retur mitt i målet. Assist: Jennie
68 min. SDFF, avslut utanför, höger om målet
70 min. Jossa, STRAFF som skjuts utanför
71 min. BYTE Tara in - Rebecka ut
71 min. SDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
74 min. Jennie, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
76 min. SDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
76 min. SDFF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
77 min. SDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
77 min. SDFF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
78 min. Emelie P, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
78 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
79 min. !!! MÅL 4-4, Jennie hörna nästan direkt i mål. Assist:
80 min. SDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar