Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

F-14 div 2

G-S Orust FC - Tjörns DFF lag 2  2-3 (1-0)

VILKEN RYSARE, VILKEN SKILLNAD!!!

Hemmamatch på Tavlebordsvallen för ett revanchladdat Orustgäng.Dels efter insatsen i förra seriematchen men också för den utskåpning vi åkte på mot Tjörn i träningsmatchen för en tid sen.
Inför matchen pratade vi om vikten av att gå in i och vinna duellerna, att våga hålla i bollen när vi vunnit den och att jobba tillsammans som ett lag. Dessa instruktioner följdes verkligen.
Tjörn som är ett spelskickligt lag fick inte en lugn stund att starta eget spel. Sara och Carro på mitten mitt låg rätt i sina positioner och vann i stort sett allt i närkampsväg. Våra yttermittfältare jobbade hårt defensivt men var också ständigt spelbara och utmanade på sina kanter när vi vunnit boll. Vi trycker tillbaka Tjörn på egen planhalva och stressar dem till enkla misstag.De få gånger de fick igenom lite längre chansbollar på sina snabba anfallare så styrde vår backlinje och Lillan i mål bort dessa på ett mycket säkert sätt.
I mitten av första halvlek tar vi mycket välförtjänt ledningen. Målet kommer till efter en vunnen duell på mittplanen (en av många)där Matilda S får bollen på högerkanten, utmanar sin back och skjuter ett skott som målvaken lämnar retur på. Där dyker en annan "krigare" upp, Nanna hugger direkt och bröstar in bollen (och målvakten)i mål. Kul att hon fick belöning för allt löpande. Halvleken fortsätter med samma spelbild men vi lyckas inte skapa de där riktigt heta chanserna för att få in nån mer boll i mål. 1-0 i halvlek mycket välförtjänt!

Andra halvlek fortsätter som den första slutade, vi vinner mittfältsduellerna och kontrollerar spelet. 2-0 kommer ca 10 minuter in i 2:a halvlek som ännu ett resultat av vunnen boll och snabb omställning. Felicia får bollen rättvänd av Lisa mitt på Tjörns planhalva avancerar en bit och avlutar med ett distinkt skott (tåpaj?) upp i nättaket.
Tyvärr blir glädjen kortvarig. Precis innan målet föll Matilda S så olyckligt på sin egen arm att hon får avbryta matchen och åka till sjukhuset och ganska snart efter vårat mål får en Tjörnspelare på en kalasträff långt utifrån höger som går i en snygg båge in i bortre burgaveln. Efter målet ändras matchbilden. Tjörn börjar mata långa bollar mot vår backlinje och i takt med att vi börjar bli stressade och trötta får vi allt svårare att freda oss och blir tillbakapressade på egen planhalva. 2-2 målet kommer efter lite tveksamhet utanför vårt straffområde som en Tjörnspelare påpassligt utnyttjar och slinker igenom. Slutet på matchen blir dramatiskt, tjejerna sliter hårt men det är Tjörn som för spelet dock utan att skapa så jättemycket chanser. Tyvärr lyckas Tjörn göra 3-2 efter en tilltrasslad situation i straffområdet där de trycker in en målvaktsretur i öppet mål. Vi försöker genom att lyfta fram en extra anfallare på slutet men det är aldrig riktigt nära.

Jag lider med tjejerna som var värda mer i den här matchen. Resultatet speglar inte matchbilden men fotboll går som bekant ut på att göra flest mål och det gjorde Tjörn i dag!
Hoppas ändå att våra tjejer med lite distans till matchen inser vilken skillnad det var på den här insatsen jämfört med förra veckans insats. Vi kommer igen!