Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

F-14 div 2

G-S Orust FC - Vallens IF  2-1 (1-1)

Glimmaråsen, Seriepremiär och ........

Så var det äntligen dags för seriepremiär. Match på Glimmaråsens gräsplan mot Vallens IF för ett gäng glada och laddade Orusttjejer.

Vi börjar matchen lite spänt och nervöst och ser lite blyga ut. Vallen är först på bollen och för spelet de första 15 minuterna och tar rättvist ledningen med 1-0 efter en snabb spelvändning på högerkanten med ett distinkt avslut från ytterkant straffområdet.

En sådan start skulle kunna leda till hängande huvuden men inte i årets upplaga av GS Orust, det blir i stället våra tjejer som tar över spelet. Vår backlinje börjar komma rätt mot Vallens snabba anfallare, mittfältet vinner duellerna på mittplanen och när vi vinner boll så spelar vi oss gång på gång igenom Vallens försvarslinje till bra lägen men bollen vill inte in. Det krävs en fast situation för att vi skall få in kvitteringsbollen. Frispark från vänster där Carro B står vid första stolpen och i duell med målvakten styr in bollen med axeln, kanske inte hennes snyggaste mål i karriären men väldigt skönt och helt rättvist. 1-1 i halvlek med mersmak och självförtroendet är tillbaka igen.

Andra halvlek präglas mer av kamp än den första och passningskvaliteten och det offensiva spelet blir lite sämre men det blir inte kampviljan. Vi har en backlinje som står rätt nästan hela tiden och när de inte gör det så finns matchens lirare Maja där och räddar upp det. Hon spelar ett prickfritt mittbacksspel hela matchen trots ovanan (eller oviljan) att spela i den positionen. Vårt mittfält krigar om varje boll och våra motståndare får inte en lugn stund vilket efter hand börjar märkas på humöret. I mitten av andra halvlek är det just den typen av slit som ger utdelning. Nanna springer och jagar Vallens mittbackar i deras uppspel och stressar dem att slå en passning rakt på fötterna på vår nya måltjuv Flisan som med ett lobbskott från ca 20 meter visade att målformen håller i sig.

Slutet av matchen blir spännande Vallen pressar tillbaka oss och har en kvitteringsboll inne men målet blir bortdömt för offside. Vi lyckas hålla tätt resten av matchen och årets första vinst i serien är ett faktum.

Hela laget skall ha beröm för sättet vi jobbar för varandra, kul också att se att fler och fler tar för sig på planen. I dag fick vi t ex se den riktiga Vera som är en stor liten krigare som nog överraskade sina motståndare flera gånger i duellerna på kanten. Hon höll så när på att göra 3-1 i slutet av matchen men Vallens målvakt gör en bra räddning på Veras skott. När vi pratar om målvakter så måste vi återigen berömma vår målvakt Lillan som spelar så lugnt och tryggt och äger sitt straffområde. Detta trots att hon precis börjat stå i mål.
Fortsätt så här tjejer så kommer fler segrar!!!