F-16 tr

Ytterby IS - G-S Orust FC  2-4 (0-3)

Bra första avgjorde

Som vanligt när jag är i Ytterby spelar träningsmatch så är det snöstorm. Snöstorm var kanske till att ta i men det blåste lite småkallt och snöflingorna hängde i luften.

Jag vet inte om det var blåsten eller viljan som gjorde att vi fick en halvlek var. Vi vann första med 3-0 och förlorade andra med 1-2. Hur det än var så spelade vi stundtals riktigt bra i första med många fina kombinationer, bra press och snabba omställningar. Bra press var precis vad Emelie P gjorde på Irres andra mål, hon var blixtsnabbt framme och störde, tog bollen och spelade fram till en fri Irre. Irres första mål kom på Sofias fina framspelning.

Två noll i detta läge av matchen var inte helt orättvist med tanke på våra giftiga chanser. Men efter det slappnade vi av lite. Ytterby kom upp i farliga spelvändningar men vårt försvar avvärjde de flesta attackerna och när de väl kom igenom räddade Johanna.

I slutet på halvleken fick vi en hörna som fick bollen gå som ett flipperspel framför deras mål innan Emelie P bredsidade in den till 3-0.

Andra kunde inte börjat bättre, återigen var det pressen som gav resultat. Irre bara snor bollen av deras backar och skottlobbar från 22 meter över målvakten och i mål. Ytterby tog sedan tag i sitt spel och kunde komma upp i plan och började göra det jobbigt för oss. Till slut lyckade de spräcka nollan genom en lobb över Johanna utanför 16-metarn.

I mitten på halvleken började våra lagdelar att bli långa och det blev ett mer böljande spel. Vi hade några riktigt bra lägen på kontringar att öka på ledningen men gick bet. Ytterby hade även dom fina inspel som kunde blivit riktigt farliga om inte Johanna börjat dominera innanför straffområdet.

I slutminuten får de ett jätteläge som inte var mycket att göra år och kunde reducera till 4-2 som blev slutresultat.

Vi hade en liten test idag med spelare på lite ovana positioner. Dels för att utvecklas i spelförståelse och dels för att vi skall ha lite andra alternativ. Testen var i huvudsak i första halvlek, ni får själva bedöma hur den gick.

Idag var det första matchen som vi kunde spela med bara 95-97:or och dessutom hade fyra på bänken. Det såg inte lika ljust ut på torsdagskvällen, men det löste sig tillslut bl.a. tack vare Irre och Klara. Och ett stort tack till Ida som visade den lagkänsla vi vill ha när hon valde oss före ….. när hon viste att vi hade ont med folk.

4 min. Sofia, avslut på mål som målvakten lätt tar
4 min. Sofia, avslut utanför, vänster om målet
8 min. Irre, friläge, målvakten räddar
9 min. Jossa, avslut utanför, höger om målet
10 min. Sofia, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
11 min. !!! MÅL 1-0, Irre skjuter in bollen högra delen av målet. Assist: Sofia
13 min. Flisan, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
18 min. Hörna Ytterby från höger
20 min. !!! MÅL 2-0, Irre skjuter in bollen vänstra delen av målet. Assist: Emelie P
21 min. Hörna Ytterby från vänster
24 min. Ytterby, avslut på mål som målvakten lätt tar
25 min. BYTE Rebecka in - Amanda ut
26 min. BYTE Klara in - Christine ut
26 min. Ytterby, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
27 min. Ytterby, farligt avslut strax över ribban
28 min. BYTE Jennifer in - Emelie E ut
35 min. Hörna G-S Orust FC från höger
35 min. !!! MÅL 3-0, Emelie P närskott högra delen av målet. Assist:
40 min. Hörna Ytterby från vänster
42 min. Jossa, avslut utanför, höger om målet
43 min. Hörna G-S Orust FC från höger

45 min. BYTE Hanna in - Emelie P ut
46 min. !!! MÅL 4-0, Irre skjuter in bollen högra delen av målet. Assist:
47 min. Ytterby, avslut utanför, höger om målet
48 min. Ytterby, avslut på mål som målvakten lätt tar
48 min. Jossa, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
49 min. Hörna G-S Orust FC från höger
51 min. Ytterby, farligt avslut strax över ribban
51 min. BYTE Christine in - Klara ut
52 min. BYTE Amanda in - Jennifer ut
53 min. !!! MÅL 4-1, Ytterby skjuter in bollen vänstra delen av målet
53 min. Jossa, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
56 min. Ytterby, farligt avslut strax över ribban
58 min. BYTE Emelie E in - Hanna ut
61 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
61 min. Hörna Ytterby från vänster
64 min. Ytterby, avslut utanför, vänster om målet
66 min. Jossa, avslut på mål som målvakten lätt tar
68 min. BYTE Emelie P in - Irre ut
71 min. Hörna Ytterby från höger
73 min. Sofia, avslut i vänstra stolpen
73 min. BYTE Irre in - Flisan ut
76 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
76 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
81 min. BYTE Jennifer in - Emelie E ut
87 min. !!! MÅL 4-2, Ytterby skjuter in bollen vänstra delen av målet
88 min. Irre, avslut på mål som målvakten lätt tar