F-16 tr

G-S Orust FC - IK Rössö  1-2 (1-0)

Första träningsmatchen gjord

Så var det dags för vår första träningsmatch. Vi kunde väl fått lite bättre förutsättningar än en ren sjukstuga och mer än två tjejer på bänken. Men å andra sidan fick vi sparkat igång några som inte tränat så mycket och några -98:or.

Om vi börjar med våra yngsta tjejer så säger jag bara grattis Ylva, Frasse och Mattias, sådana tjejer ni har. Maja och Sara som slet som djur på mitten och Nanna som hängde in 1-0 målet (plus mycket annat).
Går vi sedan över till de som av olika anledningar inte kunnat träna så mycket. Hur bra hade ni varit om ni tränat, för det ni visade idag gav ni oss ledare, ett mycket positiv intryck.
Om vi går över till själva matchen var det en jämn tillställning i första halvlek med ett litet plus till oss. Det började med Emelie P som hade ett avslut som snek vänsterstolpen efter ett bra anfall. Christines hörna strax efter var så när på att styras in. I trettonde minuten var det dags för uttelning då Lisa W får en fin boll på vänster delen av straffområdet. Hon chippar bollen över målvakten men den blev lite för lös så Nanna kom med racerfart och tryckte in bollen strax före en försvarare.
Vårt försvarspel var mycket stabilt och avvärjde de flesta farligheterna. Det var väl bara en gång som Johanna fick visa vad hon går för genom att göra en fin räddning.

Andra halvlek var mer böljande än första med plus för gästerna. Men det var vi som tog kommandot i början och hade två riktigt bra chanser. Den farligaste var när Jossa fick bollen vid mittlinjen och bara gled ifrån motståndarna, tyvärr gör deras målis en kanonräddning på avslutet. Vet inte om det var detta som fick Rössö att tända till eller om det var vår ork som började tryta. Hur det än var så tog gästerna tag i matchen och hade flera bra anfall, men som oftast tog de slut vid vår utomordentliga backlinje. Med tanke på detta var det kanske inte så konstigt att deras kvittering kom på ett långskott som strök ribbans underkant, helt otagbart för Johanna.
Minuten efter får vi en frispark som Christin tar. Inte helt oväntat blir det ett stenhårt skott på mål som målvakten har svårt att hålla, Nanna är där och sånär hinner ta returen innan målisen plockar upp bollen.
I slutet av matchen får dagens otursgumma Sara en boll på snoken med näsblod som följd (i första var det en haksmäll) och tvingas utgå. Tyvärr hade vi redan en lårkänning på Hanna och Lisa hade smärtor i knät, så det fick bli tio spelare sista 10-15 minuterna.
Detta kunde Rössö utnyttja genom att trycka på bra mot oss. Först var det ett skott i högra stolproten som Johanna gör en mirakulös räddning på. Sedan var det ett långskott som hon lätt plockar ner.
Turen var tyvärr inte med oss i slutet då bollen studsar upp på en hand och domare dömer straff. Straffen slås stenhårt in vid vänstra stolproten. Vi lyfte upp spelet efter målet och fick ett litet tryck men han tyvärr inte få till det där sista innan matchen var slut.

Som jag nämnde tidigare så spelade vårt mittlås Ida och Christine exemplariskt liksom våra ytterbackar. Amanda var lysande på defensiv mitt, hennes kollegor på mittfältet är redan nämnda. Anfallstrion som varierade under match gjorde mycket bra ifrån sig. Som sagt alla var bra men det fanns en spelare som jag vill ge ett litet extra plus åt och det är Jossa. Hon fick spela på i stort sätt alla platser idag och gjorde det galant. Undra vad det skall bli av henne när hon får 80 minuter på samma plats. Vi får hoppas att det kommer redan i nästa match som är mot Henån, lördagen den 24/3 kl.12:45.

0-1-0-1 Christine P

8 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
8 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
8 min. Nanna A,
12 min. Hörna G-S Orust FC från höger
13 min. !!! MÅL 1-0, Nanna A närskott strax innanför högra stolpen. Assist: Lisa W
14 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
14 min. BYTE Jennifer C in - Lisa W ut
18 min. Sara V, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
26 min. BYTE Lisa W in - Hanna W ut
28 min. Rössö, farligt avslut mitt i målet, målvakten
30 min. Hörna Rössö från höger
30 min. Rössö, friläge, avslut utanför
34 min. BYTE Emelie P in - Amanda F ut
37 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
38 min. Hörna Rössö från höger

40 min. BYTE Amanda F in - Nanna A ut
40 min. BYTE Sara V in - Hanna W ut
43 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
43 min. Emelie P, avslut på mål som målvakten lätt tar
51 min. Jossa J, friläge, målvakten räddar
51 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
55 min. Hörna G-S Orust FC från höger
56 min. Rössö, farligt avslut som blockas av en spelare
56 min. Hörna Rössö från höger
56 min. Rössö, avslut utanför, vänster om målet
59 min. BYTE Nanna A in - Lisa W ut
62 min. !!! MÅL 1-1, Rössö långskott strax under ribban
63 min. Christine P, farligt avslut mitt i målet, målvakten
65 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
67 min. Rössö, avslut på mål som målvakten lätt tar
68 min. Rössö, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
68 min. Hörna Rössö från höger
73 min. Rössö, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
76 min. Hörna Rössö från vänster
76 min. Hörna Rössö från höger
78 min. !!! MÅL 1-2, Rössö straff strax innanför vänstra stolpen
79 min. Jossa J, avslut på mål som målvakten lätt tar