Kalender | Nyheter |  Referat och matchtider |  Resultat/Tabeller BFF |  Statistik |  Truppen |  Laginfo | Foto |

Matchreferat


F-12 OM

Henåns IF - Gilleby IF /Stala IF   ref

F-12 bäst på Orust

Orust Mästerskapen för Flickor 12 blev en riktig rysare med tre jämna matcher.

Årets OM spelades som en serie där alla mötte alla. Först ut var vi mot Myckleby/Morlanda i en mycket tuff, jämn och välspelad match. Det var strid ända in till slutet, men det var omöjligt att skilja lagen åt och när slutsignalen gick var det oavgjort. Båda lagen fick som sedvanligt var sitt poäng, men för att förhindra att lotten skulle avgöra (som i VM) i sluttabellen vid lika poäng, målskillnad o.s.v. blev det straffsparksläggning. Den vann vi och fick ett litet plus på M/M.

Nästa match var det Henån som stod på tur. Även denna match bjöd på skönlir från båda lagen. Alla kämpade, gav det yttersta och hittade många fina passningskombinationer. Och det bästa av allt vi tar vår första seger och vinner med ett mål.

Nu var det färdigspelat för oss, med fyra poäng och ett plusmål toppade vi tabellen. Man kan lugnt säga att OM-seriens sista match blev en rätt nervös historia. För att vi skulle stå som segrare fick inte M/M vinna förutom om de vann med 1-0 samma som vår vinst mot Henån. Det resultatet raderades ut ganska omgående då Myckleby/Morlanda tog ledningen med 2-0. Henån som redan bränt sin chans att bli mästare gav inte upp för det utan kunde göra en reducering. Nu var det riktigt spännande, ett mål till för HIF och vi skulle titulera oss som OM-mästarinnor . Spänningen steg bland vår alltid lika stora och hejande supporterskara. Och när Henån till slut kvitterade var glädjen enorm och den blev inte mindre när domaren blåste av matchen vid resultatet 2-2 och vi blev mästare.

Detta var ett skönt kvitto att vi är på rätt väg och då menar jag främst inte resultatet utan det fina spelet och kämparglöden. Kan den hålla i sig kommer det att bli en härlig höst.

Grattis Tjejer

 

 

tid

mål

målskytt

assist

gult kort

rött kort

övrigt

'

Krister/Ylva  04-07-2010


   kommande matcher och övriga resultat