Dam A DM

Gilleby/Stala Orust FC - Tjörns DFF  5-1 (3-0)

Seger i DM

Det blev en tuff drabbning i öderbyt mot nystartade Tjörns DFF i DM. Den stora skillnaden var att vi hade övertag både på back och forwardssidan, en rätt viktig egenskap i fotboll. Våra mittfältare hade desto svårare mot ett hårt jobbande Tjörn. När de märkte att det normala skönliret inte fungerade så blev det djupledsbollar istället. Dessa bollar luckrade upp deras backlinje och vi kunde ta ledningen av ett mål av Catti, som på nära håll tryckte in bollen. Gästerna försöker med samma medel, att slå djupledsbollar. Men antingen blev det för långa så Camilla var där och slog bort dom eller så var systrarna Skoglund där och helt enkelt tog bollen ifrån dom.
Tvåan kom på en härlig djupledsboll från Millan till Josse. Hon rycker ifrån sina försvarare och lägger bollen iskallt i mål.
Även om inte Skogen var med idag så hade vi en giftig hörnläggare genom Josse. Den farligaste i första halvlek var när de senaste matchernas måltjuv Sese, nickade strax över ribban. Sista målet de första 45 kom vi med mycket folk i boxen en av dom var Tina. På sex meters håll drar hon på en halvvolley som är otagbar för Alex i gästernas mål.

Direkt efter eller snarare före avspark tog Tjörnborna sin bonusstraff. Straffen var inte mycket att göra för Camilla, den var hård och välplacerad intill Camillas vänstra stolpe. Andra halvlek såg något annorlunda ut än första. Vi kunde kontrollera spelet på ett annat sätt men när väl motståndarna kom upp resulterade det med ett bra tryck inne i vårt straffområde.
När knappa timmen spelad kommer dagens snyggaste mål. Julia slår ett inlägg in i straffområdet, där kommer Stenhård med full fart och sätter dit foten på halvvolley och styr upp bollen i krysset, ett klassmål. Efter det målet gick luften ur gästerna och vi kunde ta över det mesta av spelet. Hade det inte varit för Alex spel i Tjörnmålet kunde siffrorna varit de dubbla.
Jag skrev att Skogens hörnor, saknades inte så mycket idag tackvare Josse. I 77:e minuten fick vi åter igen bevis på detta, för då slår hon en vänsterhörna direkt i mål.

Det känns oerhört gott att vinna en sådan här match när det blir ett ruskigt krigande på mitten. trots att spelet inte funkade så löser vi det ändå. Vi gör fem och håller egentligen nollan, vad mer kan man begära.

3 min. Stenhård, avslut utanför, vänster om målet
4 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
4 min. Hörna TDFF från vänster
5 min. Josse, avslut, över målet
5 min. TDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
6 min. Hörna TDFF från vänster
8 min. Johanna R, farligt avslut strax utanför högra stolpen
8 min. !!! MÅL 1-0, Catti närskott högra delen av målet. Assist: Josse
8 min. Josse, avslut utanför, höger om målet
12 min. TDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
16 min. Johanna R, farligt avslut som blockas av en spelare
21 min. Hörna TDFF från höger
21 min. TDFF, avslut, över målet
22 min. !!! MÅL 2-0, Josse friläge, tidigt skott vänstra delen av målet. Assist: Millan
22 min. BYTE Moberg in - Catti ut
25 min. TDFF, avslut utanför, höger om målet
27 min. Hörna G-S Orust FC från höger
28 min. Sese, farligt avslut strax över ribban
30 min. Moberg, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
32 min. BYTE Jennie S in - Johanna R ut
34 min. BYTE Tina in - Stenhård ut
35 min. BYTE Catti in - Moberg ut
36 min. !!! MÅL 3-0, Tina halv volley i högra krysset. Assist: Josse
37 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
38 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
41 min. Hörna TDFF från höger
42 min. TDFF, farligt avslut som blockas av en spelare

45 min. !!! MÅL 3-1, TDFF på BONUSSTRFF strax innanför högra stolpen
46 min. Jennie S, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
48 min. Josse, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
51 min. TDFF, farligt avslut som blockas av en spelare
51 min. Josse, avslut på mål som målvakten lätt tar
53 min. TDFF, farligt avslut som blockas av en spelare
53 min. Josse, friläge, målvakten räddar
54 min. BYTE Stenhård in - Sese ut
56 min. Andrea, avslut i ribban
57 min. Hörna TDFF från höger
58 min. BYTE Viktoria in - Sanna ut
59 min. !!! MÅL 4-1, Stenhård halv volley i högra krysset. Assist: Julia
61 min. Andrea, avslut utanför, vänster om målet
63 min. Viktoria, avslut på mål som målvakten lätt tar
64 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar
65 min. Hörna G-S Orust FC från höger
66 min. Jennie S, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
68 min. BYTE Johanna R in - Jennie S ut
69 min. TDFF, farligt avslut som blockas av en spelare
69 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
70 min. TDFF, avslut, över målet
71 min. TDFF, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
73 min. Tina, friläge, målvakten räddar
73 min. Catti, avslut utanför, höger om målet
76 min. Andrea, avslut på mål som målvakten lätt tar
76 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
77 min. !!! MÅL 5-1, Josse långskott strax under ribban. Assist: -----
78 min. Stenhård, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
79 min. Hörna G-S Orust FC från höger
80 min. Catti, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
82 min. TDFF, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
84 min. BYTE Sanna in - Andrea ut
89 min. Sanna, farligt avslut strax över ribban
91 min. TDFF, avslut, över målet