Dam A DM

Gilleby/Stala Orust FC - Henåns IF  4-2 (2-2)

Vändning och seger

Match mot Henån igen, denna gång var det i DM. Åter igen började vi svagt och Henån hade 2-0 på oss efter en halvtimme. Första målet kom på bonusstraffen och det andra på en frispark som nickades in av Woodys syster.

Efter deras mål började vi komma igång lite. Skogen reducerar på straff efter att Johanna A blivit ojust behandlad. Strax innan halvtid nickar Josse in kvitteringen på en hörna från Skogen. Strax där efter hade Stenhård två bra lägen. Det första var ett bra skott men tyvärr för rakt på målvakten. Andra chansen var ett friläge där målvakten gör en fantastisk räddning.

Om nu första halvlek bjöd på lite krampartat spel från oss så var andra rena fröjden att se. Det var inte ofta gästerna fick låna bollen och än mindre komma till några farligheter. Deras två avslut i andra var på långskott, det ena orkade knappt fram medan det andra var det bra tryck på men rakt på Camilla.

Våra båda mål i andra var signerade Johanna A. På Carros frispelning drar hon till på volley och på Mias stickare dundrar hon upp i nättaket, två otroligt snygga mål. Vi hade ett gäng farligheter till som tyvärr inte kom med i målprotokollet. Bl.a. var det Josses fina uppsnurrning av två HIF:are och ett kanonavslut på det. Felet var bara att deras målvakt gör en lika snygg räddning. Nämnas kan väl att Johanna A prickade stolpen på ett lurigt kantskott.

Som sagt andra halvlek var otroligt roligt att se. Spelvändningar, kortpassningsspel, bakåtspel, djupledsbollar, press, spel på ytor m.m. allt som vi tränat på under försäsongen satt helt plötsligt som en smäck på huvudet. KANON ROLIGT.

I slutet på matchen fick vi se en som fick göra A-lagsdebut på topp. Jag tror t.o.m. hon hade med sig en egen hejaklack också för det blev ett väldans liv när hon kom in. När hon dessutom fick ett kanonläge att struta redan efter någon minut tjoades det härligt på läktaren. Men vem var det, ni som var där vet, ni andra får väl fråga nån.

2 min. Stenhård, avslut utanför, höger om målet
8 min. Skogen, avslut utanför, vänster om målet
10 min. Henån, farligt avslut strax utanför högra stolpen
13 min. Hörna Henån från vänster
14 min. Henån, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
15 min. Hanna, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
17 min. !!! MÅL 0-1, Henån Bonus-straff strax innanför högra stolpen
21 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
25 min. Henån, avslut på mål som målvakten lätt tar
29 min. !!! MÅL 0-2, Henån nick i vänstra krysset
31 min. Stenhård, avslut i ribban
32 min. !!! MÅL 1-2, Skogen straff strax innanför högra stolpen. Assist: Johanna A
32 min. VARNING Johanna A
36 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
38 min. Josse, avslut, över målet
40 min. Stenhård, avslut, över målet
40 min. Hörna G-S Orust FC från höger
41 min. !!! MÅL 2-2, Josse nick mitt i målet. Assist: Skogen
42 min. BYTE Mia in - Johanna A ut
42 min. Stenhård, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
43 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar

45 min. BYTE Johanna A in - Mia ut
45 min. BYTE Millan in - Johanna R ut
51 min. !!! MÅL 3-2, Johanna A volley skott vänstra delen av målet. Assist: Carro
57 min. VARNING Henån
57 min. Carro, avslut utanför, höger om målet
63 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
65 min. Johanna A, avslut i högra stolpen
66 min. Hörna G-S Orust FC från höger
72 min. Josse, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
74 min. Henån, avslut på mål som målvakten lätt tar
74 min. Josse, avslut utanför, vänster om målet
79 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar
79 min. BYTE Mia in - Stenhård ut
80 min. Skogen, farligt avslut som blockas av en spelare
81 min. !!! MÅL 4-2, Johanna A skjuter in bollen i högra krysset. Assist: Mia
82 min. Henån, avslut på mål som målvakten lätt tar
85 min. Hörna G-S Orust FC från höger
85 min. BYTE Marre in - Johanna A ut
85 min. Marre,
87 min. Mia, farligt avslut strax över ribban