Dam U Tr

Gilleby/Stala Orust FC - Tjörns DFF  4-1 (3-1)

NystartadeTjörns DFF på besök

Tjörns DFF är den nya damföreningen på grannön som består av Valla, RFF och SIK. De har två lag, ett i fyran och ett i femman, dagens motstånd var div.5 laget (tror jag).

Vi tog tag i matchen ganska omgående men i match minut sex stack gästerna upp och tog ledningen. Man kan väl inte säga att det var ett kanonskott precis. Bollen gick som i ett flipperspel innan skottet kom och när det väl kom, tog det på en spelare och fick en underlig bana som lurade Camilla. Vi hängde inte läpp för det utan trummade på igen och skapade ett antal farligheter med bl.a. ett skott i ribban. I mitten i halvleken kom äntligen utdelningen. Emelie får bollen på vänsterkanten frispelar Millan som inte gör något misstag.
Vad man kan säga idag var att kantspelet fungerade för de två nästkommande målen framspelades av våra ytterbackar. Lisa spelade fram en helt ren Skogen som kunde göra 2-1 i öppet mål. Minuten senare var det Carro som frispelade Stenhård som gör en härlig löpning och mål.

Andra halvleken är rätt lik den första med stort spelövertag från oss. Och likt den första blev det mål i 6:e minuten, skillnaden var att det var vi som gjorde det. Angelica tar en frispark som hon lyfter fram till Skogen, iskallt likt Zlatan dundrar hon upp bollen i nättaket. Efter det målet var matchen avgjord och tempot sjönk, men farligheterna från oss slutade inte för det. Den farligaste var när Andreas fick ett idiotryck från egen planhalva, sprang igenom hela Tjörnlaget och fick till ett hårt avslut som strök stolpens utsida.

Sammanfattarman så var det stabilt rak igenom, kan vi få upp tempot i bollrullet kan det här bli riktigt roligt.

1 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten lätt tar
2 min. Hörna G-S Orust FC från höger
3 min. Johanna R, avslut utanför, vänster om målet
6 min. !!! MÅL 0-1, Tjörns DFF skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
9 min. Lisa F, avslut i ribban
9 min. Stenhård, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
10 min. Hörna G-S Orust FC från höger
11 min. Stenhård, avslut, över målet
13 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
13 min. Stenhård, farligt avslut strax över ribban
14 min. Skogen, farligt avslut strax utanför högra stolpen
17 min. Hörna Tjörns DFF från vänster
19 min. Hörna Tjörns DFF från höger
19 min. Skogen, avslut, över målet
24 min. BYTE Carro in - Johanna R ut
25 min. !!! MÅL 1-1, Millan närskott högra delen av målet. Assist: Emelie
25 min. BYTE Anna O in - Nettan ut
29 min. Josse, friläge, avslut utanför
31 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
34 min. !!! MÅL 2-1, Skogen närskott mitt i målet. Assist: Lisa F
35 min. !!! MÅL 3-1, Stenhård närskott vänstra delen av målet. Assist: Carro
42 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten lätt tar

47 min. Skogen, farligt avslut strax utanför vänster stolpen
51 min. !!! MÅL 4-1, Skogen närskott strax under ribban. Assist: Angelica
54 min. Johanna A, avslut, över målet
55 min. Millan, farligt avslut strax över ribban
56 min. Hörna Tjörns DFF från vänster
56 min. BYTE Johanna R in - Stenhård ut
57 min. BYTE Nettan in - Skogen ut
59 min. Johanna R, avslut utanför, vänster om målet
60 min. Andrea, farligt avslut strax utanför vänster stolpen
64 min. Hörna Tjörns DFF från höger
65 min. Anna O,avslut på mål som målvakten lätt tar
70 min. BYTE Stenhård in - Lisa F ut
70 min. Tjörns DFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
72 min. Carro, avslut på mål som målvakten lätt tar
73 min. BYTE Skogen in - Andrea ut
73 min. Hörna Tjörns DFF från höger
83 min. Josse, farligt avslut strax över ribban