1-4
 (1-2)
Orust FC

Vinst i friska vindar

På ett blåsigt Vänersvallen gick vi in i omgång 11 mot Vänersborgs FK. Konstgräs var underlaget och det skulle visa sig att vinden och underlaget punkterade matchen. För i 84:e minuten trycker Karin till med ett kanonskott. Skottet halv blockas av en back, bollen for upp i luften och med hjälp av vinden och en otrolig överskruv tar den mark strax framför målvakten. Överskruven tar fart i konstgräset så det blir en lobb över målvaktens händer och in i krysset.

Vi startade med kraftig motvind men behärskade det bra genom att hålla bollen efter backan. Första kvarten dominerade vi totalt så det var inte helt orättvist när Julia nickade in 1-0 på en hörna från Lisa. Men glädjen varade inte för evigt, knappt en minut nämligen. Hemmalaget driver upp ett anfall på högerkanten. En VFK:are snurrar upp oss så vi är ute och köper korv, lägger ett instick sen var det kvitterat.

Efter det målet dog matchen och det blev inte något riktigt spel åt nåt håll. Inte förrän i slutet av halvleken blixtrade det till. Först får VFK ett friläge som Lollo gör en enhands parad på. Sen snurrar Emelie L och Karin upp deras försvar, passar sedan Ebba som stöter in bollen i mål.

Andra halvlek bara växte vi ju längre det gick. Efter dryga tio rullar Ebba fram bollen till Karin som få ett friläge. I sista tiondel fläker Karin sig fram och får en tå på bollen. Detta ställer målvakten och så var 3-1. Vi fortsätter att äga spelet och hemmalaget har svårt att ta sig över mittlinjen. Och som sagt till sist hänger Karin in bollen i krysset på ett udda vis.
Karin fick pris som bäste spelare och Ebba blev dagens kex.

1 min. Karin F, avslut på mål, inga problem för målvakten
1 min. Karin F, avslut utanför, vänster om målet
7 min. HÖRNA höger
14 min. Carro O, farligt avslut som blockas av en spelare
14 min. HÖRNA höger

15 min. !!! MÅL 1-0, Julia Sk nick i vänstra krysset
Lisa H

16 min. !!! MÅL 1-1, Vänersborg skjuter in bollen strax under ribban

33 min. Ebba D, avslut på mål, inga problem för målvakten
37 min. Karin F, avslut i ribban
37 min. Gurra, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
38 min. BYTE Emelie K in - Gurra ut
40 min. HÖRNA höger
41 min. Vänersborg, friläge, målvakten räddar

43 min. !!! MÅL 2-1, Ebba D närskott vänstra delen av målet
Emelie L

ANDRA HALVLEK, minut för minut

48 min. Vänersborg, avslut, över målet
49 min. Karin F, avslut på mål, inga problem för målvakten
52 min. BYTE Maja B in - Lisa H ut
56 min. BYTE Elin P in - Stenman ut

57 min. !!! MÅL 3-1, Karin F friläge, tidigt skott mitt i målet
Ebba D

64 min. HÖRNA höger
65 min. Karin F, avslut på mål, inga problem för målvakten
70 min. Vänersborg, farligt avslut som blockas av en spelare
74 min. HÖRNA vänster
74 min. Karin F, farligt avslut strax över ribban
75 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet
80 min. HÖRNA höger

84 min. !!! MÅL 4-1, Karin F skjuter in bollen i vänstra krysset
Emelie L

86 min. Vänersborg, avslut, över målet
87 min. BYTE Olivia K in - Karin F ut
87 min. Elin P, friläge, målvakten räddar

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)