Sporthallen i ED 2018-01-20
1-3
 (1-1, 0-2)

En säker seger till Orust

Att Lag Gilleby och Stala/Myckleby möts i en final är inget ovanligt i denna turnering. Om jag räknar rätt var det fjärde gången vi var med här. Gilleby har varit i final alla gånger och Stala som det hette då varit med två gånger innan denna. En finalseger var kan lagen stoltsera med. Frågan var, vem skulle dra det längsta stråt idag. Lag Gilleby hade ju gått som tåget och inte förlorat en match på hela dagen. Lag Stala/Mycklebys damer var väl på pappret kanske inte lika vassa som sina kompisar. Deras herrar kändes lite vingklippta.
Väl in i matchen var det inte helt oväntat att våra Gilleby damer tog kommandot. I mitten av halvleken kom också målet av Fille. Men S/M tjejerna gav inte upp så lätt, det var bara det att Emma storspelade i målet. När det var en minut kvar av halvleken får S/M en frispark, strax utanför straffområdet. Julia tar hand om den och hittar en lucka nere i stolproten och 1-1 var ett faktum, kanske lika bra det för husfriden.

06:50 1-0 Fille
11:02 1-1 Julia Skoglund

I den sista halvleken i turneringen var det något oväntat S/M som tog kommandot, även om det inte var stort. Gilleby var dock närmast att ta ledningen när de har ett skott i ribban, ner på mållinjen och ut. Men när fyra minuter återstår av matchen blir det istället S/M som gör det. I slutsekunderna får de även en långstraff som de slår in och Lag Stala/Myckleby står som slutsegrare.

08:25 1-2
11:52 1-3