IK Gauthiod

Bäst när det gäller!

Kniven på strupen! Måstematch. Alla vet vad som gäller!
Det är då den där goa feelingen är där. Det syns i ögonen på tjejerna. Man är noga med detaljerna. Anspänningsnivån känns rätt hos alla. Ett gott fokus på vad som krävs. Stefan målade upp bilderna från kvalet 2016 då ingen trodde på oss men vi visade alla vad Orust FC står för.
Redan från start märker man skillnad i besluten. Pang in i närkamp. Vi tar kommandot direkt: brytning Andrea, pass till en löpande Linda och det blir hörna.Vi vinner närkamper som aldrig förr. Kommunikationen mellan spelarna är 100%-ig. Alla peppar varandra. Idag spelar vi 1-4-4-2 med Karin och Sparven på topp.
Vi är agressiva i pressen och vinner boll mycket högre.
Sparven slipper ta alla smällar i våra uppspel. Det märks att Karin trivs bra i denna roll.
Publiken njöt av att se lugnet i från backlinjen att passa oss ur trängda lägen och via mötande rättvänd/felvänd spelare komma till uppspel tll anfallare. Vi löper mycket mer idag och då öppnar sig fler passningsmöjligheter. Woodys löpning (med tillhörande skrik) även att hon inte får passet i 1:a läget så skapades förvirring i Gauthiods försvar.
Vi slår nytt rekord i antal inlägg. 15 st
Vi slår nytt rekord i antal hörnor. 10 st
Vi har fler avslut skott/nickar).
Gauthiod är ett etablerat Div.1 lag. De hade en del skador före och under matchen. Men de är tuffa att möta. De ville inte förlora denna matchen.
En mycket bra halvlek som avslutas med att Sparven kommer loss och rundar målvakten och gör mål.
Det kan ha varit extra tändvätska till motståndarna.
Vi var passiva i början av andra halvlek och plötsligt ledde de med 2-1. Det blev alldeles tyst i publiken.
Men vi fortsätter att anfalla. Vi är inne i deras straffområde. Inlägg, hörnor o skott.
Julia Stenman kommer in och river stora sår på högerkanten.
I 72:a min. Carro vänder runt i straffområdet och sätter 2-2 i krysset.
I 75:e min. Slår Sparven ett perfekt inlägg till Karin som placerar bollen bredvid målvakten 3-2.
Carro tar i nästa minut ett gult kort då hon glidtacklar och stoppar deras spelare på mittfältet. Här visar vår lagkapten vägen
för vad som gäller sista kvarten.
Fille kommer in och trycker till så G:s spelare tappar humöret.
Nu visar vi tuffhet.
Lollo gör några viktiga räddningar och utboxningar på deras försök till kvittering.
Backlinjen med Julia tillbaka bredvid Annelie kliver in och är fysiska. En bestämdhet att ta varje närkamp/nick.
Mittfältet krigar som aldrig förr. Hanna vinner många tuffa nickdueller. Lina ligger alltid rätt. Carrro och Linda springer hela tiden. Stenman och Fille kommer in och gör ett mycket bra jobb.
Karin och Sparven är ett mycket spännade anfallspar som ger publiken värde för inträdet.
Vi vinner med 3-2 och tar 3 livsviktiga poäng.
Vi möter Töcksfors borta nästa Söndag och kan själva avgöra vårt öde. Vi lovar att vi skall kriga!

Karin får pris till bäste spelare av vår sponsor Våhlberg bygg.
Tack till alla sponsorer, supportrar som stöttar oss i Orust FC.